• Načítám...
>

Praha uvítala špičkové novozélandské ragbisty

Primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová přijala členy špičkového novozélandského ragbyového týmu. Slavní Ambassador´s přiletěli na pozvání Rugby Clubu Tatra Smíchov, aby sehráli přátelský zápas s českými ragbisty.

Reklama

V Brožíkově sále Staroměstské radnice se sešla elita ragbyového sportu s elitou pražské politiky.

„ Je to báječné město, velmi milí lidé, krásné staré domy a architektura,“ neskrývá své nadšení Prahou jeden z členů týmu Ambassador´s Johny Willis.

Novozélanďané přiletěli do Česka už podruhé, aby sehráli přátelský zápas se svými českými protějšky.

„Loni ten zápas skončil rozdílem čtyř bodů, což nebylo moc a sami Novozélanďané byli překvapeni. Tak si myslím, že letos přivezli silnější tým,“ odhaduje Roman Rygl, prezident Rugby Clubu Tatra Smíchov.

Novozélandské Ambassador´s fascinovala během přijetí pražskou primátorkou nejen nádhera Brožíkova sálu, ale i první dáma pražské radnice, která se netajila svými sympatiemi k tomu sportu: „Je to kontaktní sport, je velice tvrdý a velice fér. To je důležité i v politice, abychom byli sice tvrdí, ale fér. Takže se máme od ragbistů co učit,“ přiznává pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Prezident ragbyového klubu Roman Rygl by rád tento sport v České republice podpořil: „My bychom rádi zpopularizovali ragby v České republice, protože je to sport, který je teď na velké vzestupu. Už loni na ten náš zápas přišly přes tři tisíce diváků a tak jsme si řekli, že to letos uděláme ještě větší“.

I podle pražského radního Libora Hadravy (ANO 2011) by tento sport české populaci velmi prospěl: „Někteří mladí muži nezvládají fyzické testy, když se hlásí k policii či městské policii, a tak si myslím, že tohle je jeden ze sportů, který by je určitě posílil.“

Ragby ale dnes zdaleka není jen doménou mužů: „Kromě mužů já znám straně moc i žen ragbistek,“ říká Adriana Krnáčová a dodává: „Je to báječný sport!“

Novozélandští Ambassador´s jsou týmem složeným z hráčů, kteří nastupují na zápasy v Evropě. K jejich výkonům patří i umění haky – legendárního bojového tance k zastrašení protivníka. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu