• Načítám...
>

Vídeň otevřela v Praze svoji kancelář

V Praze byla slavnostně otevřena Zahraniční kancelář města Vídně. Má přispět k užší vzájemné spolupráci obou metropolí a k výměně know-how mezi pražským a vídeňským magistrátem.

Reklama

Vídeňské zastoupení v Praze se kromě vzájemné spolupráce magistrátů našich hlavních měst chce soustředit i na české novináře. Bude jim nabízet témata i zájezdy do rakouské metropole.

„Vídeň máme za humny, je to město, které je nám historicky velmi blízké, žije tam spousta Čechů, češtinu slyšíme na ulicích,“ říká vedoucí Zahraniční kanceláře města Vídně Čeněk Kubelka.

Věříme, že obě města budou moci daleko lépe spolupracovat v rámci Evropské unie, i té nyní trošku zúžené Evropské unie. Budeme potřebovat jeden druhého,“ dodává Nora Dolanská, ředitelka Pražské informační služby – Prague City Tourism.

Vídeň totiž otevřela svoji pražskou kancelář krátce po oznámení výsledků britského referenda o vystoupení z Evropské unie. Ta bude nyní potřebovat každou aktivitu, která podpoří vzájemné vtahy členských zemí: „ Vše, co v Evropě spojuje různé elementy, vždy posiluje naši evropskou vzájemnost – vztahy mezi Českem a Rakouskem, vztahy mezi Prahou a Vídní…,“popisuje hodnotu očekávané činnosti kanceláře rakouský vyslanec v České republice Martin Gärtner.

Vídeňská kancelář sídlí v Praze poblíž Malostranského náměstí. Zrekonstruované prostory uvnitř Vrtbovského paláce čekají na to až jejich obyvatelé začnou psát další kapitolu společné historie Prahy a Vídně. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu