• Načítám...
>

Praha uzavře smlouvu se Šanghají

Nejlidnatější město Číny Šanghaj se čtyřiadvaceti miliony obyvatel uzavře partnerství s Prahou. Města se budou navzájem inspirovat v rozvoji vědy, techniky nebo kultury. Podobnou spolupráci již Praha uzavřela v loňském roce s čínským hlavním městem Pekingem.

Reklama

Praha uzavře sesterskou smlouvu se Šanghají. Schválila to rada hlavního města na zasedání. Podle primátorky Adriany Krnáčové tato spolupráce dvou měst povede k rozvoji v oblasti nejen ekonomické, ale i vědecké.

Primátorka sdělila: „Partnerství se Šanghají vyplývá z naší ambice rozvíjet město i v oblasti moderních technologií. V minulém roce jsem navštívila Šanghaj a opravdu jsme navázali velice plodné kontakty s některými potenciálními investory, ale zejména s radnicí, která nám prezentovala, jakým způsobem by bylo možné i prahu nastavit tak, aby jednotlivé služby, které poskytuje město, mohly být pořízeny elektronicky. Jinými slovy směřuji tam, jak by bylo možné přetvořit úřad na elektronický úřad.“

Další výhodou tohoto partnerství bude rozvoj cestovního ruchu.

Jan Wolf, radní hl. m. Prahy, uvedl: „Předpokládáme, že to umožní ještě větší návštěvnost hlavního města Prahy, respektive větší návštěvnost pražskými turisty města Šanghaj. Samozřejmě to má i společensko-kulturní dopad. Na druhou stranu, posluchači naší televize asi ví, že v loňském roce byla otevřena nová linka mezi Prahou a Šanghají. Tedy všechny přípravné kroky k podpisu smlouvy již byly naplněny a byla by velká škoda, kdybychom co nejdříve smlouvu nepodepsali a neuvedli tuto dohodu v platnost.“

V minulém roce přijelo do Prahy celkem 226 tisíc čínských turistů, což je oproti roku 2015 téměř o 14 procent více. Čína je na žebříčku zemí s největším počtem turistů přijíždějících do Prahy na devátém místě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu