• Načítám...
>

Už potřetí se Praze létalo napříč handicapy

Praha letí napříč handicapy, to je název akce kterou pořádá zdržení cesta za snem. Snaží se tak podpořit aktivní život lidí s handicapem. Akci podpořilo jak hlavní město, tak i známé osobnosti.

Reklama

Handicapovaní ze všech koutů republiky se sešli v Praze, aby dokázali, že i se zdravotním postižením je možné dělat téměř cokoliv.

Účastníci se mohli proletět ve větrném tunelu, který simuluje volný pád a proudí v něm vzduch rychlostí až 270 kilometrů za hodinu.

„My jsme před třemi lety zjistili, že není problém, aby se toho nemohli zúčastnit i zdravotně postižení a proto jsme vymysleli tu akci, kam mohou lidé s různým druhem postižení, aby si to mohli vyzkoušet. V podstatě se tím snažíme zbořit ty bariéry, protože je důležité, aby lidi věděli, že dokážou spoustu věcí,“ uvedl Heřman Volf, předseda spolku Cesta za snem.

Projekt Praha letí napříč handicapy vznikl za podpory hlavního města a svojí účastí ho podpořily i známé osobnosti, které si zalítaly společně s lidmi s handicapem.

Patrik Nacher, zastupitel hl.m. Prahy, uvedl. „Letělo se mi dobře, musím přiznat, že jsem se chvilkami i bál. To je přesně to, co by město mělo dělat. Ukazovat ten život lidí s handicapem, v té podobě, která je pro ty lidi nezvyklá, to znamená, že to není jen člověk, který je na vozíku a pobírá sociální dávky, ale je to člověk „zdravý“, který žije aktivně, pěstuje sport.“

Petr Dvořák, bývalý desetibojař, uvedl: „Jsem z toho překvapen, teda ne že bych měl obavy, nejsem úplně strašpytel, ale byl jsem zvědav, jak se v tom budu chovat. Jsem člověk, který se dívá na všechny své spoluobčany stejným pohledem, takže proč ne s lidmi, kteří mají nějaký handicap.“

Herec a moderátor Jakub Kohák také uvedl: „Dneska to bylo opravdové létání v tom tubusu. My, vysokoškolští studenti můžeme říkat v tubusu. Bylo to za účasti inspektorů. Užil jsem si to, prostě Cesta za snem udělala chválihodnou akci a pokud mohu svojí nicotností přispět ke zdaru této akce, tak neváhám a přispěji.“

Monika Rozsypalová, handicapovaná sportovkyně dodala: „Bylo to úžasné a mám novou závislost.“

Další akcí, kterou bude pořádat Cesta za snem, bude benefiční cyklojízda okolo Prahy. Ta se uskuteční desátého června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu