• Načítám...
>

Aplikace WC kompas ulehčuje hledání toalet

Určitě to znáte. Jste uprostřed procházky ve městě nebo v parku a najednou se vám chce na toaletu. Co s tím? Zoufat rozhodně nemusíte. Mobilní aplikace WC kompas na základě vaší geografické polohy vyhledá nejbližší dostupné WC. Zdarma si tuto aplikaci můžete stáhnout.

Reklama

S častými a akutními návštěvami toalet se musí každodenně potýkat pacienti s nespecifikovanými střevními záněty. Proto organizace Pacienti IBD vyvinula mobilní aplikaci WC kompas, která funguje na základě GPS lokace.

Lucie Laštíková, manažerka komunikace společnosti Pacienti IBD, uvedla: „Uvědomili jsme si, že ta síť veřejných záchodků je hodně děravá a snažili jsme se je zmapovat. No a proto jsme vyvinuli aplikaci, která neslouží jenom pacientům, ale slouží úplně všem, protože na toaletu chodí každý. Vy si můžete stáhnout aplikaci, zadat, kde jste a ono vás to odkáže na nejbližší toalety v dosahu.“

Aplikace je zdarma. Je dostupná pro chytré telefony a neustále se rozšiřuje. Probíhají aktualizace každý týden, teď postupně přibývá hodnocení, pacienti už mohou dávat počet hvězdiček za čistotu toalet. Přibývají nám možnosti přidávat fotografie toalet do aplikace a určitě ještě budeme přemýšlet jak tu toaletu co nejvíce uživatelsky zpříjemnit.

Veronika Hanzlíková, pacientka IBD, uvedla: „Zatím máme ohlasy, jako pacientské sdružení, velmi dobré, protože si uživatel hned může zkontrolovat dostupnost záchodu, takže opravdu je to pro širokou veřejnost, nebo si člověk může vše najít dopředu, když plánuje jet do nějakého města.“

Aplikace WC kompas zahrnuje přes dvanáct set veřejných i soukromých toalet po celé české republice. Nejvíce toalet se nachází v Praze, druhé místo obsadila Plzeň.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu