• Načítám...
>

Praha 11 zrušila stavbu parkovací cyklověže

Parkovací cyklověž v těsném sousedství stanice metra Háje stát nebude. Rozhodla o tom nová rada městské části Praha 11. Usoudila totiž, že i přes její lidnatost nemá tolik cyklistů, kteří se pravidelně na kole přepravují například do práce, aby stálo za to parkovací věž postavit.

Reklama

Právě tady, na tomto zeleném plácku, v nejtěsnější blízkosti stanice metra Háje, měla vyrůst parkovací věž pro cyklisty, která byla naplánována ještě pod taktovkou minulého vedení.

“Vybudovat věž nikdy nikdo z minulého vedení nezdůvodnil. Byla to rána z čistého nebe. My jsme marně několik dnů, dokonce týdnů, obcházeli stanici metra Háje, kde měla věž stát a hledali ty zástupy cyklistů, kteří nemají kam umístit své bicykly,” říká starosta MČ Praha 11 Jiří Štyler.

Proti parkovací cyklověži mluví další věc.

“Existuje tady studie, která se jmenuje Jižní město - město pro život a ta o ničem podobném nemluví. A to byl detailní a nákladný průzkum mezi obyvateli. V něm jednoznačně lidé řekli, co je trápí a cyklověž to není,” vysvětluje starosta.

Lidé s nepotřebností cyklověže souhlasí.

Anketa - obyvatelé MČ Praha 11

Parkovací cyklověž měla stát devět a půl milionu korun. Protože na ně staré vedení nikdy nemělo v rozpočtu peníze, nedá se mluvit o tom, že by nějakým způsobem došlo k úspoře.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu