• Načítám...
>

Na Žofínském fóru se sešli starostové a vláda

Starostové měst a obcí se sešli s představiteli vlády na letošním posledním Žofínském fóru. Vzájemná výměna názorů byla důležitá především pro představitele vlády, kteří jinak nemají moc příležitostí dostat zpětnou vazbu na svoji práci.

Reklama

Žofínské fórum má dlouhou tradici a hosty bývají významné osobnosti. Na posledním fóru pro letošní rok, kde se setkali starostové měst a obcí, jako řečníci nechyběli ministr financí Andrej Babiš nebo ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Všichni si setkání se starosty pochvalovali a zdůrazňovali jeho význam.

“My potřebujeme znát jejich problémy, chceme jim ulehčit život, potřebujeme změnit zákony, které je šikanují,” říká ministr financí Andrej Babiš.

“Oni jsou ti, kteří vidí, jak realizujeme sociální politiku. Když ji budeme dělat špatně, tak budou první, kdo to pocítí a naopak my potřebujeme je, aby nám řekli, co změnit, aby to bylo lepší,” popisuje za svůj resort význam setkání ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

“Starostové mi tady sdělí, co je trápí, kde je nějaký problém. Pokud já tyto informace mám, mohu je z pozice náměstka napravit,” říká náměstkyně ministra vnitra Jana Vildumeztová.

Názor starostů na setkání se členy vlády už tak jednotný není.

“Co se týká samosprávy a státní správy, pro nás je to velký přínos. Co jsme slyšeli od pana Babiše i od paní ministryně. A věřím tomu, že nám pomáhat budou,” říká starosta MČ Praha 15 Milan Wenzl. “Na můj vkus je to příliš všeobecné. Toto není schopné řešit dané konkrétní problémy a záležitosti,” je k setkání skeptický starosta MČ Praha 11 Jiří Štyler.

Kdy opět dojde k podobně výjimečnému setkání není jasné, ale například náměstkyně ministra vnitra Jana Vildumetzová plánuje, že po Novém roce začne vyjíždět do jednotlivých krajů a bude diskutovat s představiteli samospráv přímo v jejich krajích a obcích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu