• Načítám...
>

Výstava Paměť národa připomíná totalitní režim

100. výročí vzniku Československa připomíná multimediální výstava "Paměť národa". Ta je umístěna v síni pod bývalým pomníkem Stalina na Letné a zaměřuje se na obě období totality – nacismu a komunismu, jimiž naše země ve 20. století prošla.

Reklama

Mediální výstava Paměť národa je výsledkem dlouhodobé sbírky organizace Post Bellum, která vyzpovídala zhruba sedm tisíc obyvatel, z období druhé světové války a komunismu.

Nejzajímavější částí výstavy jsou dva vstupy do podzemí, které nabízí unikátní projekce historických momentů dvacátého století.

Mikuláš Kroupa, ředitel Post Bellum, uvedl: „Na chvíli se návštěvník stane účastníkem bitvy o Británii, ocitne se v dobytčím vagónu, smeřujícím do koncentračního tábora. Zažije na malý moment atmosféru noci z dvacátého na jednadvacátého srpna 1968. Přibližujeme mu obrovskou naději listopadu 1989. To vše pomocí nových technologií, videomapingem, 3D animací, prostorovou, zvukovou kulisou.“

Výstava Paměť národa je jednou z největších a nejdražších akcí, která se věnuje stému výročí založení republiky. Rozpočet ve výši téměř deseti milionů korun je financován z části veřejnou sbírkou, částkou 4, 3 miliony korun akci podpořil také magistrát.

Radní hl. m. Prahy, Jan Wolf uvedl: „Magistrát se letos rozhodl podpořit výročí republiky i výzvou, kdy se různí aktéři mohou přihlásit do programu a požádat magistrát o finanční dotaci. Největší dotaci ze všech získala organizace Post Bellum na výstavu Paměť národa. Když jsme ten projekt získali, tak od první chvíle se nám zdál jako nejlepší. Jako hodný podpory. A dnes je vidět, na tomto místě, že jsme udělali dobře.“

Výstava bude k vidění na Letné pod bývalým pomníkem Stalina, denně - mimo pondělí - a to až do devátého prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu