• Načítám...
>

Seminář ukázal stav pražského zdravotnictví

Na stav zdravotnictví a zdraví Pražanů se zaměřil seminář Zdravotní péče na území hlavního města Prahy. Jedním z hlavním témat, které tu odborníci řešili byla lékařská prevence, tu Pražané stále zanedbávají.

Reklama

V naší metropoli se konala konference o stavu českého zdravotnictví. Jejím cílem bylo prezentovat zajištění zdravotních služeb na území Prahy.

Radek Lacko, radní hl. m. Prahy, uvedl: „Jsou to vlastně výstupy z analýz, které jsme si nechali udělat. Analýzy zdravotního stavu pražské populace a dnes to budeme v našem semináři, který jsme svolali v auditoriu, vyprávět. Pozvali jsme ředitele pražských nemocnic, další kapacity hlavního města Prahy, abychom se pobavili o tom, jaký je vlastně v Praze zdravotní stav naší populace a co s tím můžeme dělat.“

Na základě výsledků z těchto analýz se bude zdravotnická péče strukturovat tak, aby se hlavně v preventivních programech i nadále zlepšovala.

„Pražané mají ten benefit a výhodu, že se zde dožívají nejvyššího věku, což je super. Zdravotní péče je na velmi vysoké úrovni. Na druhou stranu je zde podprůměrná zdravotní gramotnost, pražané nejméně chodí na preventivní prohlídky,“ uvedl Lacko.

Diskutovalo se o metropoli ale také o nejčastějších zdravotních problémech pražanů.

„Tam se také zaměříme na to, aby to nezanedbávali. Samozřejmě na druhou stranu je potřeba říct, že pražané velmi pečlivě pečují o svoje zdraví různými sportovními aktivitami, zdravou stravou, ale ještě pokulhávají po zbytku republiky v těch preventivních programech,“ dodal Lacko.

Konference se zúčastnili odborníci a zástupci nemocnic z celé metropole.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu