• Načítám...
>

Město v únoru podepře most na Vltavské

"Praha podepře začátkem února most na Vltavské, který je ve špatném technickém stavu. Na výrobě podpěr, které tak doplní ty stávající, už pracuje soukromá firma. Práce si vyžádají částečné omezení v tramvajové i automobilové dopravě. "

Reklama

Most na Vltavské jde do druhé etapy provizorního podepření. K této stávající podpěře tak už začátkem února přibudou další.

"Most na Vltavské má nyní vysoutěženého dodavatele, který bude celé podepření provádět, je to společnost Hochtief. Toto podepření bude prováděno začátkem února. Plánujeme to tak, abychom omezili co možná nejméně dopravu. Nyní se ladí přesný harmonogram, " uvedla tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy, Barbora Lišková. 

Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7, uvedl: Bohužel budeme muset na několik týdnů vydržet omezení, ale poté bude funkční na několik let a současně bude funkční i tramvajová linka, která vede přes Štvanici do Karlína." 

Most v Bubenské ulici byl kvůli prasklinám v říjnu loňského roku dlouhodobě uzavřen a havarijně zajištěn. Díky tomu se sem mohly částečně vrátit tramvaje a auta. Už teď je ale jasné, že jde o provizorní řešení do té doby, než most půjde k zemi. 

"Ten most určitě nevydrží, má konstrukční vadu, takže musí být zbourán. Otázka je, kdy. Toto podepření bude na několik let, například až na pět let. Urbanisté rozhodnou o dalším osudu této křižovatky," uvedl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

"Území na Vltavské je komplikované a je tam nutné vyřešit detaily toho, jak budou vedeny ty komunikace v souvislosti s tím, jak bude revitalizován "Brownfield" v Holešovicích a stejně tak, jak se postavíme ke stavbě nové koncertní síně na Vltavské," uvedl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy. 

Podle starosty městské části Praha 7, Jana Čižinského, se se bude o osudu této křižovatky rozhodovat až v souvislosti s rekonstrukcí navazující komunikace, tedy Hlávkova mostu, ta podle něj ale nezačne dříve než za rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu