• Načítám...
>

Zámek nabídne nový program

Rokokový zámek Dobříš patří mezi nejnavštěvovanější historické objekty na Příbramsku. Velký počet návštěvníků láká nejen svými prostory ale i zajímavými výstavami a přilehlými zahradami. A nás zajímalo na co se mohou návštěvníci těšit v této sezóně.

Reklama

Rokokový zámek Dobříš navštíví ročně 40 tisíc lidí. Toto honosné a reprezentativní sídlo nabízí 3 prohlídkové okruhy. Návštěvníci se tak seznámí nejen s reprezentativními prostory, ale i s místními přízraky.

"V zámecké půdě vyprávíme návštěvníkům, nejen dětem, o čertech, o vodnících, co se tady kdysi událo. Je to takové tajemné. Třetím okruhem je galerie, kde si mohou návštěvníci prohlédnout nejen sbírku barokních obrazů pana majitele," řekla Tereza Vyhlasová, průvodkyně.

Vedení zámku se snaží každý rok oživit prohlídkové okruhy nejrůznějšími výstavami. Ani letos tomu nebude jinak.

"Měli jsme tady např. výstavu loutek, hraček, minulý rok to byly panenky. Letos trochu ozvláštníme expozici tím, že tady chceme nainstalovat výstavu svatebních šatů, jelikož svatby jsou také téma, které se zámku přímo týká," řekla Tereza Vyhlasová.

Zaostávat nebude ani doprovodný program. Na tuto sezónu je připraveno např. několik benefičních koncertů na podporu a obnovu varhan v Kostele Nejsvětější Trojice, který sídlí hned naproti zámku.

"První koncert bude 12. května, který se koná v 19:00 a bude vystupovat Dvořákovo klavírní kvarteto. Další zajímavou akcí, kterou máme naplánovanou, je 30. května 51. ročník koncertu Dvořákova Příbramska," řekla Kateřina Doušová, vedoucí provozu.

Přestože v současné době prochází přilehlý francouzský park rozsáhlou přestavbou, návštěvníci mohou obdivovat anglický park, který je mnohem větší.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu