• Načítám...
>

Kolín se dočkal cyklověže

Více než 100 kol mohou obyvatelé Kolína umístit do cyklověže nedaleko nádraží. Ta funguje nonstop a primárně je určená pro cestující vlakem nebo autobusem. Ti tak nebudou muset nechávat svá kola zamčená ve stojanech, jako tomu bylo dosud.

Reklama

Obyvatelé Kolína mohou nově využívat cyklověž. Automatické zařízení pro úschovu jízdních kol vyrostlo u autobusového nádraží. Fungovat bude nonstop a vejde se do něj více než 100 kol.

"Stavba je téměř dokončená, už se dodělávají jenom nějaké práce okolo, to znamená nějaké chodníčky, zábradlí a tak dále. To by mělo být doděláno v příštím týdnu a 17. května bychom chtěli slavnostně otevírat," řekl Michael Kašpar, místostarosta Kolína.

Před vybudováním věže bývala kola připevněná ke stojanům před nádražím. To je nechránilo ani před zloději, ani před počasím.

"Myslíme si, že je to pohodlné, bezpečné, zároveň nikomu to kolo nezmokne, nikdo mu nic neukradne a tak dále. Nastavili jsme i nízký poplatek 5 korun za den, kdo má kartu od ČD, tak to bude mít zcela zdarma. Ta kapacita je mnohem vyšší, než u těch stojanů, takže věříme, že se bude plně využívat," řekl Michael Kašpar.

Možnost uložení kola do cyklověže vítá většina místních obyvatel.

anketa

Do cyklověže bude možné mimo kola uschovat také např. přilbu, reflexní vestu a další cyklistické vybavení, případně tašky nebo kufry. O volných místech budou zájemci o uložení kol informováni přes webové stránky a informační panely, které budou umístěny v blízkosti cyklověže.

"Ta cyklověž má své webové stránky, samozřejmě tam jsou potom i ty panely, které ukazují, kolik je tam volných míst. Pokud tam bude plno, tak to hlásí i našemu správci, takže ty informace budou. Chceme to propojit, aby ty informace byly přímo i na samotném autobusovém nádraží," řekl Michael Kašpar.

Výstavba cyklověže vyšla přibližně na 13 milionů korun a většina nákladů byla hrazena z dotací, které Kolín na její vybudování získal.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu