• Načítám...
>

Starostové se sešli s vedením kraje

Předcházení problému se suchem a nedostatkem vody nebo řešení odpadového hospodářství. To byla nejzajímavější témata dalšího setkání starostů s vedením Středočeského kraje. Na tom se sešlo 470 starostů z měst a obcí ve středních Čechách.

Reklama

Středočeský kraj uspořádal další, v pořadí páté, setkání starostů. Na něm krajští radní prezentovali své plány a dosavadní úspěchy svých oborů. Přítomni byli i zástupci české vlády.

"Dnešní formát je trochu jiný v tom, že se nám podařilo v uvozovkách získat 4 zástupce vlády. Já jsem se to snažila postavit tak aby to byli ti členové vlády, kteří mohou starostům pomoci a osvětlit co pro ně chystají, jakým směrem vláda přemýšlí do budoucna, jak se jich to bude týkat," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Jedním z nejdiskutovanějších témat bylo předcházení problémům se suchem a nedostatkem vody, aby se neopakovala situace z loňského léta.

"Středočeský kraj k tomu přistupuje velmi pozitivně. Má vlastně zřízenou komisi k suchu, která stanovila priority pro další období. Je to 7 projektů, které vidíme jako prioritu. Kdybych zmínil ty největší, tak je to zásobování Středočeského kraje vodou přes Prahu, tzn. posílení infrastruktury v Praze, aby voda dotekla ve větším množství do Středočeského kraje," řekl Miloš Petera, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Na programu dne bylo i odpadové hospodářství a s ním související stavba mělnického zařízení na energetické využití odpadů.

"Po roce 2030 pokud možno třídit více než 60% odpadů, 30% energeticky využívat a pouze 10% dostávat do země. V současné době je stav takový, že je zpracována EIA na vlastní spalovací zařízení. To dělá ČEZ. V současné době také probíhá EIA na dopravní řešení vzniklé oblasti," řekl Miloš Petera.

Setkání se zúčastnilo 470 starostů ze všech koutů Středočeského kraje. Těm byli v závěru dne k dispozici jednotliví krajští radní, se kterými mohli individuálně debatovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu