• Načítám...
>

Fotbal v Kostelci slaví 100 let

Kostelečtí fotbalisté jsou ve slavnostní náladě. Jejich klub už je na světě celých 100 let. A budoucnost má zajištěnou, protože se věnuje mládeži. Bez podpory obce by se ale neobešel.

Reklama

Počátky fotbalového nadšení v Kostelci nad Labem se datují od roku 1917. Tehdy se začali spontánně scházet zdejší sportuchtiví občané aby se věnovali kopané.

"Ale založení fotbalového klubu bylo až v roce 1919. Asi to tady dělali lidé s nadšením pro kostelecký fotbal," řekl Jiří Folprecht, bývalý trenér.

"Je to zajímavý úkaz, my jsme ale vždy měli takové vlny. Oni tady dokážou udělat partu takovou, která táhne za jeden provaz. Bohužel občas nastane situace, kdy se trochu rozhádají," řekl Josef Chalupa, starosta Kostelce nad Labem.

"Za těch 100 let samozřejmě byla léta hubenější, byla ale i léta tučnější, kdy se hrály krajské soutěže," řekl Jiří Folprecht.

Nejúspěšnějším rokem pak bylo rok 1952, kdy Kostelec na jednu sezónu postoupil do krajského přeboru. Možná ale mnohem cennější, než sportovní úspěchy, je význam fotbalistů ze sportovního klubu Labský Kostelec pro společenský život obce.

"Fotbal pro nás znamená to, že se na hřišti dokáže sejít parta nejen mladých lidí, žáků, ale i starých odrostlých sportovců," řekl Josef Chalupa.

V Kostelci se pečlivě věnují nastupující generaci a na nedostatek fotbalového dorostu si nemohou stěžovat.

"Já občas navštěvuji tréninky žáků a přípravky a když vidím kolik tam chodí malých dětí za sportem, tak jsme vždy rádi v tom směru, že se žáci věnují sportu a nesedí jen u televize nebo u počítačů," řekl Josef Chalupa.

I to je důvod proč obec fotbalisty podporuje stejně jako ostatní spolky. Bez této podpory by patrně v Kostelci nad Labem neměli co slavit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu