• Načítám...
>

Areál Vrchbělá láká na novou stezku

Sportovně-relaxační areál Vrchbělá u Bělé pod Bezdězem láká na novou naučnou stezku. Ta funguje formou naučných tabulí a dává možnost seznámit návštěvníky se zajímavostmi a krásami místní fauny a flóry. A doplňuje už tak pestrou škálu volnočasových aktivit.

Reklama

Minizoo, lanové a dětské centrum, hotel s restaurací, rozhledna, cyklostezka a nově i naučná stezka. To jsou největší lákadla areálu Vrchbělá.

"Je to areál, který je určen pro rodiny s dětmi, pro děti, pro milovníky zvířat, protože tady máme malou zoologickou zahradu. Už z toho názvu, že to je volnočasový prostor, vyplývá, že to je takové to užití si, udělat si příjemný výlet, přijít se sem podívat a dá se tady skvěle najíst," řekl Marek Černoch, pověřený řízením Stč centrály cestovního ruchu.

"Trochu jsme chtěli aby děti měly nějakou náplň než se dostanou třeba do místní zoo nebo na dětské hřiště. Tak aby ta cesta pro ně nebyla tak nudná a fádní, vymysleli jsme naučnou stezku, která má celkem 10 zastávek. Je tam samozřejmě něco o fauně, floře, jsou tam nějaké otázky a vždy na následující ceduli je správná odpověď," řekl Jindřich Medek, vedoucí střediska Vrchbělá.

"Jen tak dál, protože co tady vedení areálu dělá, že neustále vymýšlí nové aktivity a věci aby sem přilákalo další návštěvníky, je věc, kterou jako vedení kraje velice vítáme," řekl Karel Horčička, radní Středočeského kraje.

anketa

Nová naučná stezka v areálu Vrchbělá pod kulisami hradu Bezděz je vhodná pro celou rodinu a vstup na ni je celý rok zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu