• Načítám...
>

Mladá Boleslav rekonstruuje most

O prázdninách se bude v Mladé Boleslavi pracovat na rekonstrukci mostu U Měšťáků. S tím souvisí i uzavírka přilehlé křižovatky. To způsobí komplikace nejen řidičům aut, ale i chodcům.

Reklama

Mladé Boleslavi začala oprava takzvaného mostu U Měšťáků. To s sebou přináší značná dopravní omezení.

"V tuto chvíli probíhá rekonstrukce mostu na základě havarijního stavu, kdy ten most byl příkazem odboru dopravy silničního hospodářství, což je výkon státní správy, uzavřen pro vozidla nad 3,5 tuny. To je pro město prakticky nepřijatelné," řekl Raduan Nwelati, primátor města Mladá Boleslav.

Z toho důvodu se vedení města rozhodlo přistoupit k rychlé rekonstrukci, která bude trvat přibližně 4 měsíce.

"Samozřejmě je to nějaký odhad, protože pokud se odstraňuje havárie, tak se to nedělá na základě nějaké podrobné projektové dokumentace. Spíše se to dělá tak, že se odkrývají místa, kde je ten most poškozený. A nějakým způsobem se následně řeší jak to bude. My jsme si samozřejmě hned poté, co jsme zjistili, že je v havarijním stavu, dělali nějaké sondy. Takže nějakou představu o té rekonstrukci, docela podrobnou, máme," řekl Raduan Nwelati.

S opravami mostu souvisí i uzavírka přilehlé křižovatky.

"Je to velká komplikace pro dopravu ve městě Mladá Boleslav. Ale bohužel je to nezbytně nutné udělat a věřím tomu, že až se to dokončí, tak to zase bude na dlouhá léta v pořádku a už taková dopravní komplikace ve městě nebude," řekl Raduan Nwelati.

Uzavírka se týká nejen řidičů automobilů, ale také chodců.

"Přes prázdniny to bude úplně uzavřené jak pro chodce, tak pro automobily. Následně v těch dalších 2 měsících už by ten most měl být průjezdný v některých směrech pro automobily. To znamená s omezeným provozem, případně na semafory, a i pro chodce," řekl Raduan Nwelati.

anketa

Náklady na rekonstrukci se pohybují kolem 35 milionů. Financovat ji bude město ze svého rozpočtu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu