• Načítám...
>

Integrace na Benešovsku pokračuje

Do systému Pražské integrované dopravy se zapojila část autobusové dopravy na Benešovsku. Některé z linek budou prodlouženy a další zase budou jezdit v častějších intervalech. Celkově by měl být celý Středočeský kraj zapojen do systému Pražské integrované dopravy nejpozději do poloviny příštího roku.

Reklama

Integrace veřejné dopravy ve středních Čechách dál pokračuje. V sobotu 13. července se do PID zapojily nové linky na Benešovsku.

"Přibývá úsek z Nespek do Benešova. Týká se to obcí Poříčí nad Sázavou a Mrač. Do toho systému ale nepřivítáme žádnou novou obec nebo město, protože tyto obce už mají integrovanou dopravu pomocí železnice. Pro Poříčí nad Sázavou a Mrač tak bude přehlednější linkové vedení, protože doposud tam jezdilo více linek neintegrovaných, takže dopravci si jízdenky navzájem neuznávali. To přinese i zlevnění, kdy bude možné na jednu jízdenku cestovat i např. v pražském metru," řekl Jan Kruntorád, projektant autobusové dopravy ROPID.

Např. linka č. 337 bude prodloužena přes Poříčí nad Sázavou a Mrač až do Benešova. Úsek z Nespek do Pyšel zase obslouží linka č. 651. Dojde ale i k posílení spojů.

"V úseku Praha - Kamenice bude posílení celkového provozu, kdy o víkendech a dopoledne v pracovních dnech bude zaveden interval 30 minut. Součástí této integrace je také posílení stávající linky č. 339, tedy Praha - Budějovická až Týnec nad Sázavou," řekl Jan Kruntorád.

Na této lince dojde ke zkrácení intervalů mezi jednotlivými spoji a k rozšíření večerního provozu, když poslední spoj pojede okolo 0:30 z Budějovické až do Týnce nad Sázavou.

anketa

"Jsem rád, že pokračujeme v pozitivním trendu, že se lidé vracejí do prostředků hromadné dopravy. Například vlaky jezdí ze středních Čech do Prahy každý den 170 tisíc cestujících, což je obrovské číslo," řekl František Petrtýl, radní Středočeského kraje.

Integrace Středočeského kraje do systému PID bude probíhat i v budoucích měsících a celé území kraje by se mělo stát součástí systému pražské MHD nejpozději v polovině příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu