• Načítám...
>

Útulek dostal šek na krmivo pro psy

ForDogs - tak se jmenuje útulek ve Svárově na Kladensku. Ten má kolem dvaceti psích obyvatel a můžete si zde adoptovat čtyřnohého mazlíčka. Díky nadaci Nejen srdcem teď mají psi zajištěné krmivo na několik měsíců. U slavnostního předávání nechyběli ani hráči hokejové Sparty a naše kamera.

Reklama

Ve Svárově na Kladensku najdete útulek pro psy s názvem ForDogs. Ten pomáhá psům v nouzi. Ale také těm opuštěným nebo týraným.

"Počet psů je velice proměnlivý. Je to do 20 psů. Aktuálně jich je asi 16 v naší péči. Ale ty stavy se mění víceméně ze dne na den podle toho, jak si kteří najdou domov nebo naopak zase přibývají další, kteří potřebují naši péči," řekla Barbora Hošková, zakladatelka útulku ForDogs.

Nadační fond Nejen srdcem věnoval tomuto útulku částku 133 138 korun. Tu vybrali zákazníci jednoho z chovatelských e-shopů, který je hlavním partnerem nadace.

"Pomáháme po celé ČR. Tento útulek jsme vybrali proto, že se nám líbilo jak pracuje s pejsky a jak to vše probíhá," řekla Denisa Jurtin Přibylová, zakladatelka nadačního fondu Nejen srdcem.

Za vybranou částku bude moci útulek nakoupit krmení a další potřeby pro psy.

"Je to krmení, která nám pokryje třeba půl roku života v útulku, což je obrovská pomoc, protože ho nemusíme nakupovat a tím ušetříme spoustu peněz, které investujeme do veterinární péče a do dalšího vybavení. Aby tady psi měli komfortnější život," řekla Barbora Hošková.

Předat šek a pohrát se se čtyřnohými obyvateli útulku přišli i 2 hráči hokejového týmu Sparta Praha - Lukáš Rousek a Kevin Klíma.

"My jako Sparta děláme více dobročinných akcí. Je to jeden z našich projektů, kde jsme rádi, že podporujeme domácí mazlíčky a samozřejmě většina lidí máme hezký vztah mazlíčkům. Včetně mě," řekl Lukáš Rousek, útočník HC Sparta Praha.

"Já odmalička miluji psy, tak jsem rád, že tady můžeme pomáhat. Je to dobré," řekl Kevin Klíma, útočník HC Sparta Praha.

Pokud vás nějaký pes z útulku zaujal, můžete si ho adoptovat.

"Najít si na našem webu nebo na Facebooku kontakt, zavolat, přijet na návštěvu. Není problém se domluvit. Jinak samozřejmě nabídka pejsků, kteří jsou aktuálně k adopci, je jak na našem webu, tak Facebooku. Na Facebooku jsou všechny aktuality i ze života v útulku," řekla Barbora Hošková.

Internetové stánky útulku jsou www.fordogs-spolek.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu