• Načítám...
>

V Libovici se dobře žije

Libovice na Kladensku zvítězila v krajském kole letošní soutěže Vesnice roku. V té se hodnotí nejen fungování obce, ale také společenský život, přirozená vesnická pospolitost, občanská soudržnost i snahy o zachování typického venkovského rázu.

Reklama

Zlatou stuhu za středočeskou obec roku získala Libovice na Kladensku. Stuhami a diplomy byly ale oceněny i další ze 17 středočeských obcí, které se do soutěže přihlásily.

"My neustále slyšíme, že vesnice se vylidňují, lidé nechtějí bydlet na vesnicích a aby se s tím něco dělalo. Tady samozřejmě vidíte, že není potřeba dělat něco shora, že to musí přijít od samotných lidí z těch vesnic. Tady je krásný příklad, že to jde, že to funguje," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Libovice má 369 stálých obyvatel a jediným oficiálním spolkem jsou tu myslivci. Přes to v obci funguje pestrý společenský život.

"Pro nás bylo hlavně překvapení, že jsme tento titul vůbec obdrželi, protože jsme se necenili tak vysoko, že můžeme konkurovat ostatním obcím. Lidé stále drží pohromadě a mají všichni zájem na tom, aby vše fungovalo. A když se dělají společenské akce, hodně lidí se toho účastní. To je asi takový náš největší bonus," řekl Petr Ibl, starosta obce Libovice.

Že se v Libovici dobře žije potvrzují i místní obyvatelé.

anketa

Jestli středočeská Libovice uspěje i v celorepublikovém kole se dozvíme 14. září. To budou v Luhačovicích vyhlášeny výsledky soutěže Vesnice roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu