• Načítám...
>

Hustá doprava je v Miličíně problém

Miličín na Benešovsku je v nelehké situaci. Absence dálnice D3 dělá ze silnice, která obec protíná, takřka nepřekonatelnou překážku. Lidí nají problém se dostat do obchodu, k lékaři nebo na autobus. O možných řešeních přijeli jednat se starostou hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová a ministr dopravy Vladimír Kremlík.

Reklama

580 tisíc za měsíc a až 22 tisíc denně. To je počet aut, která projedou obcí Miličín na Benešovsku. Ta má zhruba 800 obyvatel. Pro místní je takto velké dopravní zatížení velký problém a silnice I/3 takřka rozděluje obec na 2 poloviny.

"Nemohou se dostat na úřady, je pro ně problém dostat se i k lékaři, do školy a podobně," řekl Václav Karda, starosta obce Miličín.

Na místním obecním úřadě se tak sešli se starostou hejtmanka Středočeského kraje a ministr dopravy, aby problém řešili.

"Je na stole podchod. Bavíme se také o možnosti budování kruhového objezdu, bavíme se o tom, že by se přidal přechod v těch dalších místech, kde chybí," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Podchod by podle hejtmanky mohl vzniknout zhruba za 3 roky.

"My samozřejmě za Ministerstvo dopravy chceme udělat i krátkodobější opatření a uložil jsem kolegům, aby prozkoumali, zda není možné obnovit vodorovná dopravní značení. A to jsou opatření, která by bylo možné udělat do zimy," řekl Vladimír Kremlík, ministr dopravy ČR.

Podle starosty je z dlouhodobého hlediska pro obec jediným řešením dostavba dálnice D3.

"D3 u nás má v obci velkou podporu, protože ji vnímáme opravdu jako odlehčení hlavně té tranzitní dopravy, kamionů," řekl Václav Karda.

Podchod ale i jiné úpravy bude platit ŘSD. Kraj by případně mohl obci finančně pomoci např. s přípravou projektu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu