• Načítám...
>

Čechtická škola má čtyři nové třídy

V Čechticích slavnostně otevřeli přístavbu místní základní školy. Ve dvoupatrové budově je nejen zázemí školy, ale i čtyři nové učebny praktické výchovy. Celý projekt financovala Evropská unie spolu s místní radnicí.

Reklama

Čechtická základní škola vstoupila do nového školního roku se 4 novými učebnami. Ty jsou součástí přístavby, která byla dokončena před několika dny.

"My jsme se dostali do situace, že kvůli počtům dětí jsme museli zrušit odborné učebny. Z těch se staly kmenové třídy. Bývalá ředitelka projevila zájem o to, abychom tuto situaci vyřešili a přistavěli jsme 4 odborné učebny," řekl František Nebřenský, starosta Čechtic.

"Učebna biologie s vytápěným skleníkem, učebna výpočetní techniky, učebna dílen a pak je tam učebna chemie," řekla Dana Vesecká, ředitelka ZŠ Čechtice.

Slavnostního otevření přistavěné části školy se účastnil i středočeský radní Martin Herman.

"Já se vždy velice rád účastním těchto záležitostí, protože škola patří k nejdůležitějším budovám v každé obci, v každém městě a vesnici. Není nic hezčího, než když se ta škola obnoví nebo když se zrekonstruuje, případně se, jako v tomto případě, udělá nějaká přístavba," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Stavba vyšla na 35 milionů korun. Z velké části byla financována z fondů EU. Zbylá část šla z rozpočtu městyse Čechtice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu