• Načítám...
>

Víno se koštovalo i v dešti

Víno teklo proudem na zámku Kačina. Konalo se tu tradiční vinobraní a také dožínky. A i přes to, že počasí letos organizátory trochu potrápilo, víno a hudební a doprovodný program si nikdo ujít nenechal.

Reklama

Vinobraní a dožínky na zámku Kačina je už tradiční akce. Letos se konal 8. ročník. Věnován byl regionální soběstačnosti.

"Region by se měl navzájem propojovat. A to ve všech odvětvích, ať je to podnikatelské, zemědělské a samozřejmě i to lidské. A ta akce slouží právě k tomu aby se ten region propojoval," řekl Lukáš Rudolfský, prezident vinobraní.

Partnerem akce je Středočeský kraj, který vinobraní a dožínky na Kačině pravidelně podporuje.

"Bereme to jako vděk všem zemědělcům, protože jejich práce není úplně lehká a příroda k nim není příliš přívětivá, tak pořád doufáme, že příští rok to bude lepší," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

I pro letošní ročník byl připraven bohatý kulturní program. Zahrálo několik regionálních kapel. Také kapela No Name, Orchestr Jaroslava Ježka a zazpívala mimo jiných Jana Veberová.

"Těšila jsem se moc. My jsme tady vloni s mužem potkali mnoho zajímavých lidí, tak jsem se zase na ta setkání těšila," řekla Jana Veberová, zpěvačka.

Návštěvníci měli možnost ochutnat vína z 26 vinařství z celého světa. Z Čech, Moravy, Rakouska, Německa i z Argentiny. Nechyběl ani čerstvě lisovaný mošt nebo burčák.

"Jsme v období burčáku. Já jsem v loňském roce nemohla pít, protože jsem byla těhotná, letos ale už mohu. Malá je na světě, takže letos si to chci užít," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Přestože počasí letošnímu ročníku úplně nepřálo a chvílemi pršelo, návštěvníci se odradit nenechali.

anketa

Už teď je znám datum dalšího ročníku. Organizátoři zvou na 12. září 2020.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu