• Načítám...
>

Olivova léčebna žije pestrým životem

Bubenické workshopy, sportovní akce i zdravotní semináře. To je výčet jen několika akcí, které pravidelně pořádá Olivova dětská léčebna. Akce jsou dostupné nejen pro děti, které se zde zotavují ze zdravotních problémů, ale i pro širokou veřejnost. Ta si některé akce velmi oblíbila.

Reklama

Olivova dětská léčebna v Říčanech žije pestrým společenským životem. Kromě ozdravných pobytů pořádá i nejrůznější akce. Ty jsou přístupné jak pro děti, které se tu léčí, tak i pro širokou veřejnost.

"Skoro každý druhý víkend je tady v neděli dopoledne divadélko Romaneto, což bývá dětmi z okolí i našimi dětmi velmi vítáno," řekl Miroslav Vacek, ředitel léčebny.

Léčebna pořádá také oslavy Velikonoc, Vánoc či masopusty. Tím to ale zdaleka nekončí.

"Pak jsou tady velké akce, které pořádá město Říčany, např. filmový festival a podobně. Často tady vystupuje v naší přednáškové síni ZUŠ Říčany, protože tady mají koncerty. Pak tady pořádáme řadu jiných akcí, třeba svatby a podobně," řekl Miroslav Vacek.

Stále populárnější jsou i nejrůznější sportovní akce, které podporují jeden z nejdůležitějších zdejších léčebných programů. A to je boj s dětskou obezitou.

"U těch obézních je především důraz na to, aby našli cestu k fyzické aktivitě. A to ke správnému typu aktivity. To znamená, že pokud jsou děti třeba výrazně obézní, tak nemohou skákat, hrát volejbal, basketbal. Je třeba je spíše vést k cyklistice nebo plavání," řekl Jiří Havránek, primář.

V Olivově léčebně samozřejmě nechybí ani odborné lékařské přednášky. I ty mají své pravidelné místo v programu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu