• Načítám...
>

Mladoboleslavské podhradí ožívá

Mladá Boleslav chce věnovat více péče svým památkám, historickým objektům a parkům. Zkrátka všemu, co se nalézá v podhradí kolem říčky Klenice. Zatím byla dokončena první etapa, tedy revitalizace ulice Na Klenici.

Stáhnout video
Reklama

Mladá Boleslav je jedno z moderních průmyslových center Středočeského kraje. Ale jako každé město má i svoji historii a s ní spojená místa, jako je např. prostor pod hradem podél říčky Klenice. Taková místa byla v minulosti trochu opomíjená. To se ale má nyní změnit.

"Je prostě potřeba to město posouvat dál. Takové ty věci, které třeba čekají na to až se jim budeme více věnovat. A právě do toho dalšího období jsme se rozhodli, že tento prostor mezi Krásnou loukou a Štěpánkou nějakým způsobem zrevitalizujeme. Jdeme postupnými kroky, vykupujeme nemovitosti, řešíme jednotlivé studie," řekl Jiří Bouška, náměstek primátora Mladé Boleslavi.

S ulicí Na Klenici pomáhal městu i Středočeský kraj.

"Středočeský kraj přispěl částkou 4 miliony korun. Je to trochu taková vlaštovka, kterých bychom si přáli aby bylo více, aby se nám množily, protože se tady spojily investice nejen kraje, ale i Škodovky, VW a města, takže je to tady vlastně ze 3 zdrojů financováno. A to vždy pak samozřejmě má multiplikační efekt a doufám, že to půjde do celého regionu," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Revitalizací získala ulice Na Klenici přitažlivý starobylý ráz, což podpořilo i soukromé investice, které zase mohou pomoci cestovnímu ruchu.

"Kousek odtud je hrad. Ta celá lokalita je historická, takže sem patří ten starší vzhled. Nicméně tím, že se tady začala opravovat tato lokalita, tak i majitel objektu k tomu přistoupil, postavil se k tomu čelem a v tuto chvíli, alespoň podle informací pana náměstka, tady je v provozu soukromý pivovar. A to s sebou vždy táhne turisty," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Po revitalizaci ulice Na Klenici přijde na řadu také starý mladoboleslavský poplužní dvůr a okolí rozlehlého lesoparku Štěpánka, který byl podél toku Klenice založen již v roce 1881.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu