• Načítám...
>

Lysá patřila jídlu, pivu i vínu

Centrem všeho kulturního dění ve Středočeském kraji se o víkendu před svatým Martinem stala Lysá nad Labem na Nymbursku. Přehlídka toho nejlepšího jídla i pití nejen ze středních Čech, přehlídka menších pivovarů i ta nejlepší vína přilákala na výstaviště tisíce návštěvníků z různých koutů Čech. Kromě Gastrofestivalu se konal i další ročník autosalonu Kola 2019.

Reklama

Jak nalákat na autosalon i ženy? Na Výstavišti ve středočeské Lysé nad Labem vědí jak na to. Spojili autosalon s letitou tradicí - s Gastrofestivalem. A to v době, kdy se otevírají svatomartinská vína a peče se svatomartinská husa.

"Když jsme přemýšleli před 6 lety nad tím, jak oživit a trochu zkrášlit výstavu autosalon, tak jsme přemýšleli tak, abychom sem získali i ženy. Takže i tu svatomartiskou husu a víno jsme přiblížili právě tomu, abychom sem získali ženy a mohly se se svými muži podívat na pěkná auta," řekl Ondřej Matouš, ředitel Výstaviště Lysá nad Labem.

A povedlo se i letos. Byla to pastva pro oči i pro mlsné jazýčky. Slané i sladké nejen staročeské dobroty, jako je třeba chléb se škvarkami, chlebíčky nebo různé zákusky. To vše bylo možné ochutnat na Gastrofestivalu, který na Výstavišti v Lysé nad Labem na Nymbursku pořádal Středočeský kraj.

"Gastrofestival je pro nás samozřejmě možnost ukázat, jak se naši středoškoláci učí a co umí," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Češi jsou fajnšmekři v jídle a také ve víně a pivu. Své o tom ví i Středočeská centrála cestovního ruchu. Právě jídlo a pití je velkým turistickým lákadlem.

"Středočeská centrála cestovního ruchu vydala nedávno mapu malých pivovarů, která jde na dračku," řekla Zuzana Vojtová, ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu.

Do Lysé se tak každoročně sjížděj lidé i z okolních českých krajů.

"Každých 14 dní tady máme nějakou výstavu. Za to Výstavišti moc děkuji. Je to úžasné pro nejen lidi z Lysé, ale samozřejmě i pro širokou veřejnost," řekla Romana Fischerová, místostarostka Lysé nad Labem.

Součástí programu byla i příprava jídel. Známý kuchař Ivan Vodochodský připravil se středočeskou hejtmankou bramboráky s pomazánkou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu