• Načítám...
>

Kladno si připomíná 30 let svobody

Několik koncertů a dalších akcí věnujících se listopadovým událostem roku 1989 - tak vzpomíná na 30 let svobody město Kladno. Sametovou revoluci si mohou místní připomenout i díky časopisu Kladno žije!, který je k dostání na veřejných místech jako jsou restaurace, obchody, nebo infocentra.

Reklama

I Kladno si připomíná 30 let od sametové revoluce. Ke kulatému výročí svobody přichystalo město hned několik akcí. Jednou z nich byl i koncert harmonikáře a písničkáře Václava Koubka v Divadle Lampion.

"Hraji už 40 let a po roce 1989 byla šance, to už jsem 10 let hrál, když jsem měl zakázáno hrát, ale po roce 1989 se najednou otevřela cesta, kdy jsem mohl nahrávat vlastní CD, točit ve filmech, hrál jsem v divadle, psal jsem si své knížky," řekl Václav Koubek, písničkář a harmonikář.

"My jsme si pozvali písničkáře Václava Koubka z toho důvodu, protože si myslíme, že na naší scéně dlouhodobě představuje svobodomyslného písničkáře. Proto si myslíme, že k té svobodě bude mít co říct," řekla Michaela Kodrlová, kulturní referentka města Kladna.

19. listopadu se také koná koncert Vlasty Redla v městském divadle a o den dříve mohou kladenští nebo přespolní navštívit vystoupení písničkáře Jana Buriana.

"Bude to v klubu Dundee Jam 18. listopadu od 20:00," řekla Michaela Kodrlová.

Třiceti letům svobody se věnuje i časopis Kladno žije!. Listopadové události z roku 1989 zabraly hned několik stránek.

"Kromě tipů na akce, které se v Kladně k tomuto výročí konají, přinášíme čtenářům zároveň také velmi zajímavý rozhovor s kladenskými fotografy, kteří v roce 1989 zachytili v ulicích města tu revoluční atmosféru," řekla Michaela Kodrlová.

Časopis vychází vždy začátkem měsíce a je k dostání zdarma v místních kinech, divadlech, infocentrech a dalších veřejných místech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu