• Načítám...
>

Knihovna Kolín má nové vybavení

Městská knihovna Kolín má nově vybavenou učebnu, dotací na ni přispěl i Středočeský kraj. Učebna je vybavena projektorem nebo audio sestavou. Novou učebnu využijí především studenti univerzity třetího věku.

Reklama

Přestřižením pásky otevřela kolínská knihovna novou multimediální učebnu.

"Došlo ke komplexní modernizaci přednáškového sálu. Od nového plátna, které je na dálkové ovládání, máme tady novou věž, máme bezdrátové mikrofony," řekl Pavel Kárník, ředitel knihovny.

Sál má i nová projektor nebo ozvučení. K novému vybavení přispělo jak město, tak i krajský úřad.

"Středočeský kraj podporuje knihovny několika způsoby. Jednak přes tzv. regionální funkce knihoven, tam systémově podporuje více než 800 knihoven v kraji, a poté vyhlašuje také dotační titul Fond pro kulturu a obnovu památek. Tam je tématické zadání na podporu obecních knihoven. Z tohoto programu je možné podpořit samozřejmě i různé obměny uvnitř knihovny, nové regály, nějaká multimédia, knihovnické databázové systémy a tak dále," řekl Zdeněk Štefek, předseda výboru pro kulturu Středočeského kraje.

"Jelikož jsem z Kolína, tak mě to těší. Je vidět, že knihovna funguje dobře a pokud k tomu kraj může přispět svou trochou do mlýna, tak je to jen v pořádku," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Nová učebna poslouží především k přednáškám pro studenty univerzity třetího věku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu