• Načítám...
>

Příbramští pomáhali malé Elle

Srdce pro Ellu. Tak se jmenoval benefiční koncert, který podpořil pětiletou holčičku z Kamýku nad Vltavou. Vybrané peníze poputují na nákup speciálních ortéz, díky kterým se bude moci malá Ella poprvé postavit.

Reklama

Užít si kvalitní hudbu a zároveň pomoci dobré věci. Za tímto účelem zamířili příbramští do kostela sv. Jakuba. Konal se zde totiž vánoční koncert na podporu malé Ellinky.

"Koncert odehraje Michal Kindl, příbramský zpěvák, se svou kapelou, se smyčcovým kvartetem a hostem večera bude František Černý ze skupiny Čechomor," řekla Jana Puklová Havelková, zakladatelka spolku Radost příbramáčkům.

Výtěžek z koncertu poputuje na pořízení speciálních ortéz. Díky nim se bude moci malá Ellinka poprvé postavit.

"Ellinka dostane úplně nový pohled na svět, protože do teď ho viděla jen ze země a teď se svým vrstevníkům může dívat do očí a mít u toho volné ruce," řekla Kateřina Fekoňová, maminka malé Elly.

anketa

Záštitu nad koncertem převzal spolek Radost příbramáčkům, který pomáhá rodinám v nouzi a nemocným dětem. Podporu získává i od Středočeského kraje. 

"Středočeský kraj hodně podporuje spolek, protože díky němu a dotaci, kterou jsem získala, mám pro spolek prostory, protože bez nich by to nešlo," řekla Jana Puklová Havelková.

A pomocnou ruku potřebným dává i město Příbram.

"Máme dotační program, ze kterého financujeme různé podobné bohulibé spolky. A ročně na sociální účely vydáváme až 2,5 milionu korun," řekl Jan Konvalinka, starosta města Příbram.

Na koncertu pro malou Ellu se nakonec podařilo vybrat 74 tisíc korun. Tato částka z velké části pořízení speciálních ortéz pokryje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu