• Načítám...
>

Kraj ocenil šikovné studenty

Studenty, kteří uspěli ve vědomostních i uměleckých soutěžích, ocenil Středočeský kraj. Slavnostního okamžiku se zúčastnily desítky studentů. Ti převzali ocenění a drobné dárky od zástupců kraje.

Reklama

Žáci a studenti, kteří úspěšně reprezentovali základní a střední školy ve Středočeském kraji, byli oceněni. Pamětní listy a drobné ceny si někteří z nich přijeli převzít do nymburského Obecního domu.

"Oceňujeme všechny úspěšné žáky, kteří se umístili na celostátních kolech soutěží. A oceňujeme soutěže vědomostní, kde jsou zařazeny klasické vědomostní olympiády, jako je matematická, biologická, chemická. Pak tam máme oceněné sportovce, dále jsou tam i soutěže základních uměleckých škol a dále oceňujeme i žáky odborných soutěží, jako jsou třeba automechanici, klempíři, kuchaři a podobně. Tato akce navazuje i na program Excelence, kde mi ty výsledky máme, dostaneme se do databáze Ministerstva školství, tak si ty dané žáky vytipujeme a potom oslovujeme ředitele škol a zveme je na tuto akci," řekla Lenka Škopová, vedoucí odd. mládeže a sportu Středočeského kraje.

Děti převzaly ocenění z rukou zástupců města i kraje, který celou akci pořádal.

"Je to takové poděkování těm žákům kteří dělají něco navíc, dělají to samozřejmě hlavně pro sebe, což je asi nejdůležitější. A určitě je to i poděkování učitelům, rodičům, kteří se o ně starají," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Kromě slavnostního předání ocenění byl pro děti i učitele připraven doprovodný program.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu