• Načítám...
>

Kraj podpoří sportovní centra

Pětadvacet sportovních center pro mládež si rozdělí více než 31 milionů korun. Rozhodli o tom krajští radní. Jejich záměr musí ale nejprve schválit zastupitelé.

Reklama

Středočeský kraj by mohl v letošním roce poskytnout dotace ve výši více než 31 milionů korun pro sportovní centra mládeže. Návrh krajské rady musí ale nejprve schválit na svém zasedání zastupitelé.

"Je to o tom, že Středočeský kraj má jako jeden z mála vytvořený systém. A takových center různých sportů, kde je věnována podpora přípravě talentovaných sportovců od hokejistů, přes kanoisty až k cyklistům. Je tam celá škála sportů," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

V letošním roce se počítá s podporou 25 sportovních center mládeže, která si o dotaci zažádala.

"Ta suma, o kterou oni si zažádali, byla někde ve výši kolem 45 milionů korun. Takže tam samozřejmě z jejich pohledu nedostanou plnou částku, o kterou si žádali, nicméně ta částka byla navýšena. V loňském roce jsme rozdělili něco kolem 27 milionů, teď už ta částka byla navýšena a je asi důležité říct, že v roce 2018 jsme rozdělovali 20 milionů a teď rozdělujeme skoro 32 milionů korun. Takže ta částka byla o třetinu navýšena," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Dotace se týkají např. mladoboleslavského a příbramského fotbalového klubu, mělnické házené nebo volejbalového klubu z Benátek nad Jizerou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu