• Načítám...
>

Dobříš má nového starostu

Starostka Dobříše Jana Vlnasová rezignovala na svůj post. Ve funkci jí nahradí dosavadní radní Pavel Svoboda. Město by měla dál řídit stejná koalice složená z uskupení hnutí Pro Dobříš, ODS a KDU-ČSL.

Reklama

Na Facebookovém profilu hnutí Pro Dobříš zveřejnila starostka Jana Vlnasová svoji rezignaci na post starostky. K tomuto rozhodnutí byla zároveň vyzvána svými kolegy z hnutí, kteří byli nespokojeni s jejím stylem práce.

"Přestože někteří kolegové ocenili moji intenzivní práci za více než rok mého působení na radnici a vyslovili mi uznání, na druhou stranu mi sdělili své zásadní výhrady k některým aspektům stylu mé práce ve vedení města," řekla Jana Vlnasová, starostka města Dobříš.

Podle některých členů koalice byla změna nezbytná pro lepší fungování radnice.

"Vázla komunikace, dalo by se říci, že to byl asi nejhlavnější argument. Trochu jsme cítili, že některé informace, některé kroky, nebyly asi komunikovány mezi námi tak, jak bychom potřebovali, jak by bylo správné, takže to byl asi hlavní důvod," řekl Tomáš Vokurka, místostarosta města Dobříš.

Starostku Janu Vlnasovou nahradí ve funkci její kolega a současný radní Pavel Svoboda, který se chce zaměřit na lepší komunikaci úřadu.

"To je jedna z věcí, kterou já bych chtěl vzít jako jeden z hlavních úkolů. Otevřít to, co tady děláme na radnici, více pro obyvatele a vlastně i pro koaliční partnery a pro lidi, o kterých víme, že nás volili. Aby věděli, co děláme, na čem pracujeme. To je věc, která nefungovala úplně dobře, kterou jsme nebyli schopni nějak dobře uchopit. A to je to, co já se budu určitě snažit zlepšit," řekl Pavel Svoboda, radní města Dobříš.

Mezi hlavní cíle koalice složené z hnutí Pro Dobříš, ODS a KDU-ČSL patří např. oprava infrastruktury či investice do nemovitostí.

"V letošním roce se budeme hodně soustředit na obnovu dopravní infrastruktury, komunikací, silnic, chodníků. Žádáme o dotace např. na kompletní rekonstrukce městské ubytovny," řekl Tomáš Vokurka.

Do čela radnice se Pavel Svoboda oficiálně postaví 4. března. Jana Vlnasová bude poté dále působit jako zastupitelka města.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu