• Načítám...
>

Zoopark Zelčín láká k návštěvě

Kousek od Mělníka v obci Zelčín láká k návštěvě zoopark. Můžete si tu nejen pohladit zvířátka, ale třeba se i svézt na koni nebo si dát si něco dobrého na zub. Otevřeno tu mají po celý rok.

Reklama

Zoopark Zelčín funguje přes 15 let. K vidění tu je více než 150 zvířat, převážně hospodářských. Výjimkou nejsou ale ani např. klokani.

"Koně, krávy, ovce, kozy, je tady hodně pernatého ptactva, tedy husy, kachny. Spousta těchto zvířat se tady u nás najde. Z těch nehospodářských zvířat se tady u nás najdou klokani, kde teď třeba očekáváme narození mláďat, a stádo pštrosů je tady u nás k dispozici," řekl Luboš Tesař, produkční zooparku.

Chloubou zooparku je stádo Fjordských koní, na kterých se děti mohou povozit. Až na pár výjimek je možné zvířata během návštěvy krmit přímo ve výběhu.

"Po areálu najdete samozřejmě automaty na granule, kde je možnost volně krmit zvířata. K dispozici jsou v pravidelných hodinách kolečka pro děti, kdy děti dostanou helmu a můžeme je povozit na koni. Je možné si objednat vyjížďku do přírody, k dispozici máme i kočár, pokud by se někdo chtěl projet. Máme pravidelný program, který se jmenuje Za zvířátky do ohrádky. Odehrává je jednou měsíčně. Pozveme lidi, výzva je většinou na našem Facebooku. A naši pracovníci berou ty návštěvníky jako uzavřenou skupinu do zákulisí, berou je dovnitř do ohrad, kam normálně třeba nevstoupí. A snažíme se jim to ukázat i z té druhé strany a s komentovaným krmením, výkladem, je provést po zooparku," řekl Luboš Tesař.

Tím ale výčet aktivit, které tu na návštěvníky čekají, nekončí. Součástí zooparku je totiž nejen restaurace, ale i venkovní pódium, kde se během sezóny koná několik koncertů. Nechybí ani možnost ubytování. Zoopark je otevřený denně od 10:00 do 20:00 a najdete ho jen pár kilometrů od Mělníka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu