• Načítám...
>

Milovičtí hasiči se dočkali nové stanice

Na téměř 55 milionů korun vyšla stavba nové hasičské záchranné stanice. Ta je v pořadí 33 ve Středočeském kraji. V nové stanici slouží každou směnu pět hasičů, kteří mají pro výjezdy k dispozici dvě cisterny.

Reklama

V pořadí 33. stanice HZS Středočeského kraje byla otevřena v Milovicích. Její stavba trvala 14 měsíců a hasičům nabídne moderní zázemí pro trávení služby.

"Je to klasická stanice typu P1, takže v našem kraji je to ta nejmenší, která existuje podle určitých norem. Ta stanice je vybavena klasicky tak, že mají denní místnost, mají místnost pro odpočinek, mají tam možnost stravovat se," řekl Miloslav Svatoš, ředitel HZS Středočeského kraje.

V nové stanici slouží každou směnu 5 hasičů. Ti mají pro výjezdy k dispozici 2 cisterny. Dosud do Milovic a okolí museli dojíždět hasiči převážně z Benátek nad Jizerou a Nymburka.

"Milovice, jak se rozvíjejí a jak už jsou veliké, už mají, oproti původním 10 tisícům obyvatel, zhruba 12 tisíc. A kapacitně to bude 25 tisíc. Máme tady průmyslové zóny, máme tady obrovský zábavní park a další věci. Takže si myslím, že kdo přijede první na veškeré věci ve městě, to je hasič. Máme dobrovolné hasiče, za mě je to obrovský počin, který se pro Milovice stal," řekl Lukáš Pilc, starosta Milovic.

Náklady na vybudování hasičské stanice se vyšplhaly k téměř 55 milionům korun, přičemž 85 % z této částky bylo čerpáno z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Zbylá část byla hrazena ze státního rozpočtu.

"Já jsem rád, že po několika letech úsilí se podařilo to dotáhnout do konce. Ta stanice je úplně nová a moderní. Tak by měly vypadat všechny stanice, bohužel tak ale nevypadají. My se snažíme, abychom toho milovického standardu postupně dosáhli na všech stanicích v ČR, kterých je přes 250," řekl Jan Hamáček, ministr vnitra ČR.

V budoucnu by se tak rekonstrukce mohla dočkat i hasičská stanice v nedaleké Lysé nad Labem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu