• Načítám...
>

Mělník nabízí dostupné sociální bydlení

V Mělníku byly vybudovány tři sociální byty. O nájemní smlouvy tu mohou obyvatelé Mělníka žádat v průběhu měsíce března. Město hodlá sociální bydlení podporovat i v tomto roce.

Reklama

Město Mělník podporuje dostupné sociální bydlení. Za tímto účelem vybudovalo 3 byty, o které si budou moci lidé zažádat během měsíce března.

"To je pro nás pilotní projekt. My jsme tento objekt, který byl nevyužitý, protože pod námi je městská policie, vytipovali a vybrali. Jedná se o 3 bytové jednotky 2+kk směřované především pro rodiny s dětmi. Je to určitým způsobem prevence těch potenciálně ohrožených nebo vyloučených skupin obyvatel," řekl Ctirad Mikeš, starosta Mělníka.

"Ty prostory původně byly původně kancelářské prostory, takže když se postupně vyklidily, pustili jsme se do celkové přestavby. Především se muselo realizovat sociální zázemí v těch jednotlivých bytech tak, aby tam byly koupelny a záchody. A při té příležitosti jsme samozřejmě narazili ještě na různé problémy s tím, že to je starý dům, takže se ještě opravovala elektroinstalace a podobně," řekl Milan Schweigstill, místostarosta Mělníka.

Nájemní smlouva bude uzavřena na dobu jednoho roku s možností jejího opakovaného prodloužení. Žadatelé o tyto sociální byty však musí splňovat několik podmínek stanovených městem.

"Ta osoba nedluží městu Mělník, je zaměstnána, ale ten příjem jí ve své podstatě neumožňuje pořídit ani nájemní bydlení v rámci standardních tržních podmínek," řekl Ctirad Mikeš.

Celkové náklady na vybudování bytů se vyšplhaly na 2,2 milionu korun. Část z nich pokryla dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

"Takže nám to vychází na nějakých 750 tisíc na jeden byt. A z toho 550 tisíc na tu bytovou jednotku byla dotace," řekl Milan Schweigstill.

V podpoře sociálního bydlení bude radnice pokračovat i v tomto roce, kdy plánuje vybudování několika dalších bytů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu