• Načítám...
>

Kladno vybuduje nové zázemí pro baseballisty

V kladenském Rozdělově vyroste během několika měsíců nová budova. V té se svého zázemí dočkají baseballisté. Ti zde budou mít k dispozici např. klubovnu, posilovnu nebo místnost pro rozhodčí.

Reklama

Původní budova, ve které měli šatny kladenští fotbalisté byla srovnána se zemí. Během několika měsíců by na tomto místě měla vyrůst nová, v té své zázemí najdou baseballisté.

"Nás k tomu vedl zoufalý stav šaten, které tady zbyly po fotbalistech. Nemělo smysl tu budovu opravovat, nebyla kvalitně provedená. My jsme se rozhodli využít stavebnicový modulový systém, protože takhle bychom rádi dělali v budoucnosti i mateřské školy, kde potřebujeme např. vyměnit nějaké pavilony během prázdnin. Tady si to vyzkoušíme a současně vybudujeme důstojné zázemí pro malé baseballisty," říká Dan Jiránek, primátor města Kladna.

Mimo šaten a sociálního zařízení bude mít v nové budově klub k dipozici i další prostory.

"Místnosti, kde bude klub moci dělat administrativu, někde musí být také rozhodčí apod. V podstatě je to zázemí tak, jak ho známe z řady sportovních klubů," říká Dan Jiránek, primátor města Kladna.

"Budeme tam mít svojí klubovnu a prostory pro menší posilovnu a podobné sportovní využití, takže my jsme hrozně moc rádi a spokojení," říká Petr Baroch, prezident klubu Miners Kladno.

Baseball patří v Kladně mezi stále populárnější sporty. O tom svědčí i fakt, že místní klub letos slaví 30 let svého působení.

"Jsme strašně moc rádi, že město do tohoto projektu šlo a pomůže nám vybudovat pro nás důstojné zázemí, protože máme hodně velkou členskou základnu. Máme asi 135 děti, celkem nás je 179 hrajících baseballistů," říká Petr Baroch, prezident klubu Miners Kladno.

Pokud půjde vše podle plánů, mohla by budova být hotová do konce školního. Město za její stavbu zaplatí necelých 4 a půl milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu