• Načítám...
>

V Poděbradech pomáhají dobrovolníci

V souvislosti s vládními nařízeními a opatřeními kvůli nákaze COVID - 19 nabízí seniorům pomoc stále více dobrovolníků a to v různých částech republiky. Za jedním takovým projektem stojí i dvě mladé ženy v Poděbradech, které společně s podporou tamní radnice zmobilizovaly další dobrovolníky, aby jim společně zajistili třeba dovoz obědů či léků.

Reklama

Asi sedmdesátka dobrovolníků se v královském městě Poděbrady zapojila do projektu, jehož cílem je v době nouzového stavu kvůli koronaviru pomoc a podpora seniorů. Mnoho z nich si však s nastálou situací neví rady a mnohdy tak potřebují nejen radu, ale třeba i pomoc se zajištěním nákupu. A právě s tím jim pomáhají dobrovolníci. Za celým projektem stojí Adéla a Katka.


"Momentálně pomáhají s rozvozem nákupů seniorům, s rozvozem teplých jídel také seniorům, s rozvozem roušek těm, kteří si je nemohou sami opatřit, vypočítává činnosti spoluzakladatelka projektu Adéla Štětinová.

Výjimkou není třeba i pomoc s rehabilitací.

"Rehabilitační centra jsou teď vlastně nefunkční, takže řešíme prostě i věci takového charakteru, které, troufám si říci, pomáhají, a že se nám to daří spojovat," doplňuje informace o způsobech pomoci seniorům spoluzakladatelka projektu Katka Košťálová.

Nákupů je každý den zhruba tři až pět, narůstá i potřeba teplých obědů. Denně si je vyžádá asi desítka seniorů. Dobrovolníci pro ně zajišťují i přísun informací a to prostřednictvím letáků. O jejich roznos se stará osmnáctka z nich. Projekt pomoc dobrovolníků v Poděbradech zcela podporuje a chválí starosta města. 

"Paní Štětinová a Košťálová jsou výborné a spolupracují. Tyto slečny ještě navíc nabízejí službu hlídání dětí, doučování, venčení pejsků atd.," pochvaluje si šéf poděbradské radnice Jaroslav Červinka.

Potřební mohou dobrovolníky kontaktovat na telefonní čísla uvedená v tomto letáku.  A v časech uvedených tamtéž.   

"Kde vlastně lidé najdou telefonní číslo na základě toho, co zrovna potřebují. To znamená, když potřebují dopravit nákup, když potřebují dopravit teplý oběd, zkrátka všechna telefonní čísla a kontakty, které jsou důležité, "upřesňuje spolupráci se seniory Katka.

"Já věřím, že to všechno zvládneme i díky těmto úžasným dobrovolníkům," uzavřel starosta.

V poslední době radnice spolu s dobrovolníky rozšířila své aktivity směrem k seniorům i o psychologické poradenství. Cílem je pomocí odborníků dostat starší občany zpět do psychické kondice.  






Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu