• Načítám...
>

Autobusové nádraží v Kladně se změní

Hlavní autobusové nádraží v Kladně projde do dvou let zásadní proměnou. Cestující se mohou těšit na osm zastřešených nástupišť i novou odbavovací halu s čekárnou, toaletami, se zázemím pro řidiče a prodejnou jízdenek. Vzniknout zde má i nové parkoviště s kapacitou zhruba 136 stání. Náklady na rekonstrukci jsou odhadovány na zhruba 60 milionů korun.

Reklama

Kladenské autobusové nádraží již dlouhá léta chátrá. Vedení města proto odsouhlasilo jeho kompletní rekonstrukci.

"My jsme vycházeli z toho, že je potřeba s tím autobusovým nádražím něco zásadního udělat. Zároveň jsme vycházeli z toho, že je to obrovská asfaltová plocha, kde se nevsakuje žádná voda a v létě slouží doslova jako výheň. Čili našim cílem je toto změnit, tzn., že část plochy bude vsakovací. Zásadně tady přibude zeleň a lidé by se tady měli cítit příjemně a bezpečně," říká Dan Jiránek, primátor Kladna.

Rekonstrukce se bude týkat zejména nástupišť. Ty budou zastřešené, modernější a pokryté wifi signálem.

"Nejpodstatněji se změní to, že téměř polovina nádraží bude nově určena pro parkování osobních automobilů, protože už není potřeba tolik nástupišť pro autobusy. Zároveň tím vyřešíme zoufalý nedostatek parkovacích míst v našem městě," říká Dan Jiránek, primátor Kladna.

Vzniknout by tu mělo více než 100 parkovacích stání. Chybět nebude ani zázemí pro řidiče nebo např. odbavovací hala s čekárnou.

"Bude to stavba, která odpovídá 21. století. Budou tu i nabíječky pro elektromobily nebo např. fotovoltaické panely na střechách nástupišť. Myslím si, že tohle v současnosti patří už ke standardu," říká Dan Jiránek, primátor Kladna.

S rekonstrukcí chce město začít ihned po skončení výběrového řízení a zajištění všech potřebných povolení.

"Bohužel teď nelze říct, jak ty věci půjdou rychle. Předpokládáme, že by to mohlo začít buď na podzim tohoto roku, což by bylo úplně ideální, ale reálnější je to příští rok," říká Dan Jiránek, primátor Kladna.

Samotná stavba by měla trvat přibližně půl roku a náklady na ní se odhadují kolem 60 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu