• Načítám...
>

V Čisté tisknou ochranné štíty

Základní škola v Čisté na Rakovnicku pomáhá zdravotníkům i dalším profesím. Na 3D tiskárnách, které pořídila pro své žáky, se nyní tisknou komponenty k ochranným štítům. Jejich montáž zase zajišťují pracovníci obecního úřadu. Dodávají je hlavně do nemocnic. Zájem mají i domovy seniorů a věznice.

Reklama

Když ředitelka základní školy v obci Čistá na Rakovnickou pořídila pro své žáky 3D tiskárny, netušila, že prostory školy se za pár týdnů promění na výrobnu komponentů pro ochranné štíty.

"V předchozích dnech jsem vytiskli 250 komponentů pro ochranné štíty. Zkompletovalo se už 200 a následně se distribuovaly. Mám velkou radost, že jsme mohli pokrýt region Rakovnicka, ale naše štíty putovaly například i do Motolské nemocnice," uvedla ředitelka MŠ a ZŠ Čistá, Marie Kruntová.

Finální kompletaci ochranných štítů, kterou zajišťují zaměstnanci obecního úřadu zabere jen pár minut.

"Tady na obci se zapojují všichni zaměstnanci. Dezinfikují jednotlivé komponenty. Vsadí plexisklo, gumičku, dáme to do uzavíratelného sáčku včetně návodu. A takto to uskladníme do krabic. Není to nic složitého. Těch 80 kusů zabere hodinu až hodinu a půl. Takže je to celkem rychle zpracované," uvedla starostka obce Čistá, Blanka Čebišová. 

Tyto tiskárny vyprodukují za 11 hodin až 80 komponentů pro ochranné štíty. Poptávka po těchto ochranných  pomůckách je však mnohonásobně vyšší. 

"Dá se říct, že lékaře máme pokryté. Oslovila nás věznice a domov seniorů. Teď se zaměříme hlavně na domovy seniorů. A myslím si že ochranný štít by měl mít každý prodavač v jakémkoliv obchodě. Takže cílová skupina budou i prodavači," doplnila  starostka obce Čistá, Blanka Čebišová.  

V současné době ovšem Čisteckým chybí plexiskla, a tak uvítají každého, kdo by měl nějaká k dispozici. Tento materiál mají například reklamní společnosti na výrobu bannerů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu