• Načítám...
>

Labská cyklostezka finišuje

Labská cyklostezka v Mělníku finišuje. Stavbu započal Středočeský kraj. Tu vedení města Mělník pak před 5 měsíci převzalo.

Reklama

Labská cyklostezka v Mělníku finišuje. Stavba poslední části za autobusovým nádražím se blíží ke konci.

"My jsme chvíli před dokončením, kolem 25. května by měla probíhat kolaudace, takže se do té doby celá akce zprovozní. Teď dolaďujeme některé detaily jako je posezení u řeky, bude k tomu i panel mapový s informacemi," říká Milan Schweigstill, místostarosta Mělníka.

 Do nedávna tu nestála cyklostezka žádná, to se teď změnilo. Stavbu započal Středočeský kraj, vedení města Mělník ji pak před 5ti měsíci převzalo.

"Směrem k Mělníku, od Kel, část vybudoval Středočeský kraj a bude nadále pokračovat a my tam kde končí budeme navazovat. Z hlediska veslařské oblasti a klubu je situace poměrně složitá, tak jsme se nakonec rozhodli, že ji vyvedeme do města. Jednak je cíl, aby se turisté dostávali do centrální části města a jednak, že dnes cyklo doprava neslouží jen turistům, ale využívají ji také žáci, aby se dostali do škol a lidé do práce," říká Milan Schweigstill, místostarosta Mělníka.

Předpokládané náklady činí kolem 15 milionů korun. Přes 13 milionů půjde z dotací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu