• Načítám...
>

Středočeši si mohou zvolit nejlepší projekty

Kraj schválil přes 120 projektů podaných do participativního rozpočtu. Jedná se většinou o projekty v oblasti sportu a volného času, přírody a zeleně či dopravy. Středočeši mohou hlasovat a zvolit si ta ty nejlepší.

Reklama

Kraj schválil 126 projektů podaných do participativního rozpočtu. Jejich celková hodnota činí necelých 43 miliónů korun. Velký zájem projevily obce, spolky i příspěvkových organizace. Nejvíce podnětů předložili přímo občanů. Konkrétně 45% návrhů vzešlo právě od nich. 

"Byl to první ročník, takže jsme všichni měli nějaká očekávání. Nevěděli jsme co bude a jak to bude. Středočeši na to zareagovali pozitivně. Prakticky se zúčastnili lidi ze všech lokalit kraje," uvedl náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Gabriel Kovács. 

Průměrná finanční podpora na jeden projekt činí 340 731 korun. Projekty byly rozděleny do několika kategorií s tím, že největší zastoupení měly v oblasti sportu a volného času. 

"Nejvíce projektů šlo do sportu a volného času. Těch bylo více než padesát. Druhou v pořadí byla příroda a zeleň. To je velmi vděčné téma. Třetí nejvíce zastoupenou oblastí byla doprava respektive dopravní stavby a na čtvrtém místě se umístily projekty v oblasti kultury,"uvedl náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Gabriel Kovács. 

Nyní čeká schválené projekty ještě finální hlasování, kterého se může zúčastnit občan starší 18 let s trvalým bydlištěm ve Středočeském kraji.  Každý má k dispozici 5 kladných a dva záporné hlasy. 

"S těmi pěti hlasy můžete naložit tak, že jednomu projektu můžete dát maximálně dva kladné či jeden záporný,"doplnil náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Gabriel Kovács.  

Lidé mohou už teď hlasovat písemnou formou nebo elektronicky na webových stránkách Středočeského kraje do 15. června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu