• Načítám...
>

Integrovaná doprava v kraji se dál rozšiřuje

Na konci srpna bude pokračovat integrace dalších oblastní středních Čech do integrované dopravy středočeského kraje. Integrace bude probíhat na Voticku, Kokořínsku, Dobrovicku a část Rakovnicka.

Reklama

Integrovaná doprava středočeského kraje se dál rozšiřuje. Do systému integrované dopravy se už brzy zapojí nové obce, i když letošní rok přinesl nemalý problém.

"Integrace díky koronakrizi se v současnosti trochu přibrzdila, protože byly jiné starosti. Třeba vůbec zajistit provoz během krize," popisuje radní Středočeského kraje František Petrtýl.

Čtyři oblasti středních Čech se tak začnou integrovat až na konci letních prázdnin.

"Konkrétně se jedná o Dobrovicko, Voticko, Kokořčínsko a část Rakovnicka. Integrace proběhne v měsíci srpnu a příprava trvala zhruba rok," říká mluvčí IDSK, Oldřich Buchetka. 

Jednou z oblastí, která se bude v létě integrovat je okolí Votic a Olbramovic.

"Je tam páteřní linka 500, která bude spojovat Prahu s Benešovem, Olbramovicemi, Voticemi a Táborem. Tím, že pohltí ty současné spoje, tak bude přehlednější, častější a přibudou i spoje večer nebo o víkendech.  Linka nabídne také garantované přestupy na vlaky," komentuje projektant autobusových linek, Tomáš Löbl.

I v okrese Mělník bude integrace pokračovat, konkrétně na Kokořínsku. Tam by se mělo zlepšit spojení nejen pro místní, ale i pro turisty.

"Tak jako v jiných oblastech, tak i v této dochází k rozšíření obslužnosti ve večerních hodinách a o víkendech. Zlepšíme dopravu mezikrajskou v relaci Mšeno - Dubá, tam dnes neexistuje žádné dopravní spojení. Do systému vstupuje nový dopravce, který nabídne midibusové linky. A to proto, že je to oblast s menší poptávkou a zároveň v této oblasti je mnoho lokalit, kde by se velký autobus nedostal," dodává projektant autobusových linek Matěj Sobota.

Podle radního Františka Petrtýla by systém středočeské integrované dopravy měl být kompletně dokončen v polovině příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu