• Načítám...
>

U Gymnázia Benešov vznikne nová tělocvična

U Gymnázia Benešov by měla již v příštím roce stát nová tělocvična. Jedná se o zcela novou sportovní halu. Myšlenka na stavbu nových sportovních prostorů vznikla již před čtrnácti lety, ale až nyní se vše s podporou Středočeského kraje daří realizovat. Ten na celou stavbu přispěl částkou v plné výši, tedy téměř padesáti osmi miliony korun.

Reklama

U Gymnázia Benešov by měla již v příštím roce stát nová tělocvična. Jedná se o zcela novou sportovní halu. Myšlenka na stavbu nových sportovních prostorů vznikla již před čtrnácti lety, ale až nyní se vše s podporou Středočeského kraje daří realizovat. Ten na celou stavbu přispěl částkou v plné výši, tedy téměř padesáti osmi miliony korun.

"Jsme moc rádi, že se nám to podařilo vysoutěžit, protože to nebylo vůbec jednoduché. Museli jsme ta výběrová řízení opakovat, nehlásili se nám zájemci, bylo to v těžké době, ale nicméně se to podařilo. Takže jsme rádi, že máme vysoutěženo, a že dnes můžeme poklepat na ten základní kámen, který je tu připravený," neskrýval radost radní Středočeského kraje Martin Herman.

Na hrací ploše tělocvičny bude možné hrát basketbal, tenis či volejbal. S původní budovou gymnázia bude propojena spojovacím krčkem s výtahem. Tím se stane celý objekt gymnázia bezbariérový.

"Studenti se mohou těšit na hřiště, které bude svými parametry podobné hřišti na házenou, to znamená rozměry zhruba třicet krát dvacet metrů, takže je to víc než mají momentálně k dispozici v naší staré tělocvičně. Na jednu stranu mám velkou radost, že to tak bude, na druhou stranu je to velká odpovědnost. Myslím si, že větší radost má bývalý pan ředitel, který na to tlačí již od roku 2006," říká ředitel Gymnázia Benešov, Roman Hronek.

"Jsem velmi rád, že se ta akce realizuje. Tady je spousta sportovních klubů, které hledají sportoviště pro svoji činnost a těch sportovišť je tady v Benešově pořád málo. Čili věřím tomu, že i po skončení hodin tělesné výchovy školy bude ta hala přístupná, bude sloužit i sportovním klubům a aktivitám mimoškolním a že se tím trochu zlepší podmínky pro sportování v Benešově samotném," dodává místostarosta Benešova Zdeněk Zahradníček.

Kromě hrací plochy bude v objektu umístěno zázemí, tedy šatny, sprchy, sociální zařízení, kabinet a prostory pro cvičební nářadí. Nad tímto prostorem pak vzniknou učebny a kabinety. Studenti by se tak z nové sportovní haly mohli těšit už ke konci příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu