• Načítám...
>

Výstava ukazuje proměny ve Středočeském kraji

V Lysé nad Labem je k vidění 12. ročník putovní výstavy Má vlast cestami proměn. Součástí výstavy bylo také předání pamětních desek realizátorům proměn uskutečněných ve Středočeském kraji. Výstava bude v Muzeu Bedřicha Hrozného v Lysé nad Labem k vidění až do 5. srpna.

Reklama

V Lysé nad Labem je k vidění 12. ročník putovní výstavy Má vlast cestami proměn. Ta ukazuje zvelebená místa z celé České republiky. 

"Je to národní putovní výstava, která probíhá od roku 2009. Jedná se o výstavu proměn. Je to o tom, jak lidé s odpovědností a úctou přistupují ke svému domovu. Zvelebují se jednotlivé objekty nebo veřejná prostranství. Na výstavě můžete vidět proměnu, takže je tu fotografie před a po. Potom je tu reprezentativní fotografie a česko - anglický příběh. Vše je s proklikem na internetovou stránku, kde se lidé dozví další informace," říká Drahomíra Kolmanová, organizátorka výstavy.

Součástí výstavy bylo také předání pamětních desek realizátorům proměn uskutečněných ve Středočeském kraji.

"Ocenění je poděkování Středočeského kraje za proměny, které lidé udělali a tím zvelebili Středočeský kraj. Je to zároveň podmět pro ostatní k následování a návštěvám a k rozproudění turistického ruchu. Je to vyjádření úcty autorům," říká Drahomíra Kolmanová, organizátorka výstavy.

"Jsem velice rád, že jsou lidé, kterým není lhostejné jejich okolí. Kde bydlí, v čem žijí a o to okolí se starají. Lidé, kteří v dnešní době dokáží neskutečné proměny bez nároku na jakoukoli odměnu a dělají to jen pro svůj dobrý pocit," říká Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Výstava bude v Muzeu Bedřicha Hrozného v Lysé nad Labem k vidění až do 5. srpna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu