• Načítám...
>

Kraj podporuje infrastrukturu obcí

Počet obyvatel v obcích Středočeského kraje neustále navyšuje. Zároveň s tím roste potřeba vybudovat a rozšiřovat infrastrukturu, která je finančně náročná. V těchto případech pomáhá kraj prostřednictvím fondů.

Reklama

Počet obyvatel v obcích Středočeského kraje, zejména v blízkosti Prahy se neustále zvyšuje. Zároveň s tím roste potřeba rozšiřovat infrastrukturu, která je finančně náročná. K tomuto účelu poskytuje kraj pomoc prostřednictvím fondů. 

"Obecně  kraj samozřejmě podporuje středočeské obce, ať už je to prostřednictvím fondu podpory venkova, který je velmi populární nebo prostřednictvím fondu životního prostředí," uvedl radní Středočeského kraje, Martin Herman.

Podobně na tom je i Hlásná Třebaň, kde počet občanů za posledních 10 let vzrostl dvojnásobně. Díky finanční podpoře kraje tak vybudovala potřebnou kanalizaci i s přípojkami a plánuje v tom i nadále pokračovat. 

"Stav byl takový, že tady kanalizace nebyla. Hlavní řad tady vedl v hlavní komunikaci a bohužel tady ta cesta se nepodařila odkanalizovat v rámci stavby vodovodního řadu. Investice vyšla na zhruba 1,3 milionu korun, z toho kraj přispěl jedním milionem" dodal starosta obce Hlásná Třebaň, Tomáš Snopek.  

V poslední době trápí obec frekventovaná doprava, zejména v ulici Karlštejnská. Radnice proto zažádala o dotaci na vybudování chodníku, aby zde místní mohli bezpečně přecházet.

"Je tady velice frekventovaná ulice na Karlštejn a je zde rušný provoz. Ten chodník by měl spojovat prodejnu a centrum obce s Mateřskou školou a obytnou zónou. Projekt máme připravený a zažádali jsem kraj o podporu ve výši 996 000 korun," dodal starosta obce Hlásná Třebaň, Tomáš Snopek.

Zájem ze stran obcí o tuto podporu je obrovský. Přesto je Středočeský kraj připraven objem peněz směřujících na rozvoj infrastruktury dále navyšovat.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu