• Načítám...
>

Platební portál usnadní život

V pražském hotelu Clarion se uskutečnilo další setkání vedení Středočeského kraje se starosty měst a obcí. Kraj tato setkání organizuje pravidelně s cílem zabezpečit co nejlepší komunikaci s představiteli obecních samospráv.

Reklama

Středočeský kraj uspořádal další setkání se starosty měst a obcí. Toho se kromě krajských radních zúčastnili i zástupci vlády. Společně řešili témata týkající se rozvoje a chodu měst. Při té příležitosti kraj představil novinku v podobě Středočeského platebního portálu.

"Tento projekt Středočeského kraje chceme zpřístupnit všem občanům. Díky němu budou moci za nějaké služby bezhotovostně platit. V období koronaviru je to určitě jedno z preventivních opatření. Bude veřejně přístupný všem obcím, školám, technickým službám, spolkům, sportovním klubům a jiným zájmovým klubům. Ti všichni zde budou moci registrovat své občanské služby, občanskou nabídku," uvedl Gabriel Kovács, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

V praxi to znamená, že by obyvatelé Středočeského kraje za služby platili prostřednictvím jedné webové stránky.

"Do které se člověk zaregistruje buď svojí vlastní registrací nebo využitím služby od Googlu či Facebooku. A následně se chová podle toho kde bydlí. To znamená, že já jsem například z Rudné a doufám, že tam už brzy zaregistrujeme veškeré spolky, školy a obecní úřad. Dám si tedy do vyhledávače Obecní úřad Rudná a vyjede mi nabídka všech platebních služeb, které tam jsou. Takže na začátku školního roku typicky budu vědět, že mám za své děti například zaplatit obědy nebo několik různých odpoledních kurzů. Vše si tam pohodlně najdu," dodal Gabriel Kovács, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Hlavním cílem tohoto projektu je usnadnit lidem život ve Středočeském kraji. Využíváním této platební metody totiž odpadá potřeba hledání čísel účtů pro jednotlivé platby. Zástupci kraje také apelují na města, obce, ale i například sportovní kluby, domy dětí a mládeže či další spolky, aby se do systému zařadily.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu