• Načítám...
>

Hejtmanka navštívila radu seniorů

Konferenční sál v Hotelu Kladno hostil volební konferenci Krajské rady seniorů Středočeského kraje. Té se zúčastnila také hejtmanka Středočeského kraje. Součástí programu byla i volba předsedy rady.

Reklama

Konferenční sál v Hotelu Kladno hostil volební konferenci Krajské rady seniorů Středočeského kraje. Při volbě předsedy svůj post obhájil Miloslav Vajs.

"Hovoříme o našich organizacích a tedy jejich činnosti. Provedli jsme shrnutí naší činnosti za minulé období a její nástin do budoucna. Příspěvek zde měl například doktor Zdeněk Pernes z Rady seniorů České republiky, který promluvil o seniorech ve větším rozsahu. Za naši krajskou radu mohu říci, že spolupráce byla mimořádně dobrá," konstatoval Miloslav Vajs, předseda Krajské rady seniorů Středočeského kraje.

Volební konference se zúčastnila také hejtmanka Středočeského kraje. Ta zhodnotila spolupráci s Krajskou radou seniorů během svého čtyřletého funkčního období.

"Setkávala jsem se s ní pravidelně, a to i se zástupci jejích jednotlivých klubů. Na základě jejich podnětů vzniklo mnoho užitečných věcí. Musím říci, že ve středních Čechách jsou senioři velmi aktivní. Vždy bylo pro mě velkou ctí s nimi spolupracovat a vždy jsem si něco nového odnesla. Pochopila jsem například jejich postoje k některým společenským otázkám," popsala Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Podle hejtmanky by se Středočeský kraj měl seniorům plně věnovat i nadále.

"Musíme rozšířit nabídky pro Senior Pasy. To znamená rozšířit počet subjektů, které poskytují na základě Senior Pasu slevy. Musíme určitě udělat maximum proto, abychom zachovali jízdné zdarma. Ještě bych se chtěla podívat na vstupné pro seniory do našich zařízení. Platí sice zvýhodněné vstupné, podle mě tam ale nezahrnujeme věkovou kategorii seniorů, kteří chodí do předčasného důchodu. To je další věc, která se musí řešit," upozornila Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Hejtmanka by uvítala, kdyby se z krajské rady seniorů mohl stát poradní orgán, se kterým by vedení kraje konzultovalo problematiku sociálních služeb. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu