• Načítám...
>

Piráti chtějí urychlit opravy komunikací

O přízeň voličů v krajských volbách se uchází také Pirátská strana. Lídrem kandidátky ve Středočeském kraji je Jiří Snížek.

Reklama

O přízeň voličů v krajských volbách se uchází také Pirátská strana. Lídrem kandidátky ve Středočeském kraji je Jiří Snížek. Mezi priority volebního programu Pirátů patří několik bodů. Tím hlavním je doprava, respektive oprava a údržba krajských komunikací.

"Klíčové ve Středočeském kraji, a každý občan to vidí, je investice do silniční infrastruktury. Jak do silnic druhé a třetí třídy tak do mostů. Infrastruktura je zanedbaná a je třeba do ní investovat mnohem více, nežli tomu bylo doposud. Je třeba nejen peníze shánět tak, jak se sháněly dosud ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Důležité je změnit rozpočtové určení, a to nejen ve Středočeském kraji, tak aby kraje měly dlouhodobě finance na opravu silnic," zdůraznil Jiří Snížek, kandidát na hejtmana Středočeského kraje.

Podle Pirátů je potřeba zvýšit investice do oprav komunikací tak, aby byly opraveny v co nejkratším čase.

"To, co říká současné vedení, že by ty silnice byly opraveny za patnáct let, je hrozně pozdě. Je potřeba investovat mnohem více. Středočeši čekají na silnice už třicet let a je potřeba to brát jako hlavní prioritu," zdůraznil Jiří Snížek, kandidát na hejtmana Středočeského kraje.

Dalším klíčovým bodem Pirátů je modernizace rychlé záchranné služby.

"Dosud zdravotnická záchranná služba vede evidenci jen na papíře, takže je třeba ji elektronizovat. Je třeba udělat transparentní nastartování obnovení vozového parku a dalšího vybavení záchranky. Důležitá je také digitalizace nemocnic a jejich zabezpečení proti kybernetickým útokům. To je naše priorita," dodal  Jiří Snížek, kandidát na hejtmana Středočeského kraje.

V případě úspěchu ve volbách by se Pirátská strana také zaměřila na optimalizaci středních škol tak, aby školy a především výuka v nich byla moderní a vedla k ekonomické prosperitě v Česku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu