• Načítám...
>

Petra Pecková je připravena převzít otěže kraje

Petra Pecková je starostkou Mnichovic na Praze-východ. Nyní má, jako kandidátka na hejtmanku vítězného hnutí STAN v krajských volbách, šanci nastoupit za dosavadní hejtmanku Jaroslavu Pokornou Jermanovou z hnutí ANO. Nás zajímalo, na co chce se zaměřit, a jakým směrem by se kraj měl ubírat.

Reklama

Bývalá novinářka, matka dvou dětí, vášnivá běžkyně a starostka města Mnichovice Petra Pecková je připravena se postavit do čela Středočeského kraje. Hned na začátku chce zavést několik změn. Nejprve se však bude muset vypořádat se současným problémem - tedy jak dostat pod kontrolu šíření koronaviru.

"Budeme muset řešit počty ventilovaných lůžek a vůbec kapacity v nemocnicích, odběrných míst a laboratoří," upozornila Petra Pecková, starostka města Mnichovice. 

Starostka města Mnichovice Petra Pecková se chce ve funkci hejtmanky prioritně zaměřit na školství v kraji. Zejména na úroveň vzdělávání na středních školách.

"Středočeský kraj je zřizovatelem středních škol, a ty jsou na tom, co se týká kvality, velmi špatně. Jsou v hodnocení mezi kraji na třetím místě. Některé školy jsou excelentní, ale bohužel nevytáhnou ten průměr nahoru," vysvětlila Petra Pecková, starostka města Mnichovice.

Nové vedení kraje počítá i s velkými investicemi na opravy silnic, které jsou dlouhodobě v neutěšeném stavu.

"Budeme se zcela zásadně věnovat silnicím a dopravě.  Dále transparentnosti a otevřenosti úřadu v poskytování informací a výběrových řízení," zdůraznila Petra Pecková, starostka města Mnichovice.

Podle Petry Peckové je potřeba současné a dosluhující vedení kraje pochválit za množství uskutečněných investic. 

"Já si myslím, že si napříč celým politickým spektrem budoucí koalice uvědomujeme, že to, co se kraji povedlo, je obrovské množství investic, které šly do našeho kraje. Tedy velké množství peněz získaných z dotačních zdrojů, ať už to byly národní nebo evropské zdroje. V tom bychom chtěli stoprocentně pokračovat. Nechtěli bychom ty projekty zastavit jen proto, že je před námi rozjelo ANO," dodala Petra Pecková, starostka města Mnichovice.

Středočeský kraj povede koalice ve složení Starostové a nezávislí, Piráti, ODS a Spojenci pro Středočeský kraj. S tím, že STAN a ODS budou mít v radě po čtyřech křeslech, Piráti dvě a Spojenci jedno. Prvním náměstkem hejtmanky Petry Peckové se stane občanský demokrat Martin Kupka. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu