• Načítám...
>

Centrum Kralup nad Vltavou čekají další změny

Proměna centra Kralup nad Vltavou zdaleka nekončí. Připraveny jsou projekty, které změní stávající tvář náměstí a přilehlých prostor. Ve městě má přibýt dům s bydlením a také se promění místní pivovar.

Reklama

V Kralupech nad Vltavou postupně probíhá proměna místního centra města. A zdaleka ještě není u konce. Nákladné projekty, kterých je několik, změní okolí místního náměstí. Přibýt by tady měl například dům se službami a bydlením a promění se také místní pivovar. 

"V současné době jsme prodali část pozemku v centru soukromému investorovi, který by měl v první řadě dostavit bytový blok, kde by dole měly být obchody a služby a v dalších dvou patrech bydlení. Další etapou by byla městská investice, přestavba pivovaru, kde dokončujeme projektovou dokumentaci a mělo by zde vzniknout městské kulturní centrum, bude tam základní umělecká škola, bude tam nová knihovna, budou tam prostory pro DDM a výstavní sál muzea," řekl Libor Lesák, místostarosta Kralup nad Vltavou. 

V rámci čtvrté etapy by se pak měla proměnit Husova ulice u vlakového nádraží, kde vznikne nová pěší zóna směrem do centra města. V následujících letech tak bude v centru Kralup skutečně rušno a prostor se celkově přiblíží lidem.

"Původně centrum Kralup bylo centrum průmyslové, byl zde lihovar, byly zde mlýny, pivovar a tak dále. Takže nebylo moc přívětivé pro občany. V současné době vzniká daleko větší zájem o bydlení v Kralupech, tak občanům chceme nabídnout moderní kulturní centrum, aby zde lidé mohli zůstávat o víkendech a večerech a neodjížděli někam jinam," řekl Libor Lesák. 

Nový bytový dům má na místě stát do pěti let. Přestavba Husovy ulice je v plánu v roce 2023. Pivovar by pak mohl svou novou tvář odhalit už za tři roky. Město velkou část přestavby uhradí z vlastních kapes, část by ale chtělo pokrýt vhodným dotačním titulem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu