• Načítám...
>

Mělník s koncem roku realizuje menší opravy

Město Mělník s koncem roku realizuje menší opravy komunikací a cest na svém území. Ulice Příčná, která měla být opravena ještě letos, bude ale zřejmě rekonstruována až v roce 2021. Podle vedení města pochybil zhotovitel.

Reklama

Ulice Příčná v Mělníku, jejíž rekonstrukce měla začít ještě letos, se zřejmě začne opravovat až v příštím roce. Podle vedení města za to může pochybení dodavatelské firmy. Ta si prý včas nezjistila všechny technické skutečnosti spojené s touto zakázkou.

"Zhotovitel nás poměrně hodně zklamal. Vyhrál zakázku v hodnotě zhruba 350 tisíc korun a teprve až pak se zřejmě došli podívat na místo její budoucí realizace. To považuji za hrubou chybu. Sdělili nám, že pomocí technologie, kterou nám navrhovali, to udělat nelze. Že to nelze odfrézovat. Takže to s nimi nyní řešíme a nevíme jak rychle to půjde. Pokud to nepůjde, tak bude vyzvána druhá firma v pořadí, aby se zakázky ujali oni. Ale pravděpodobně se realizace přesune až na příští rok," uvedl Milan Schweigstill, místostarosta města Mělník.

Ve městě se na konci roku 2020 realizovaly spíše menší rekonstrukce, převážně chodníků a menších ulic. Všechny opravy ještě nejsou u konce, bude se pokračovat, dokud to počasí dovolí.

"Aktuálně byla dokončena první část opravy chodníku v ulici 17. listopadu. Druhá bude následovat v příštím roce. Dokončujeme přechod, chodníky a zastávku v ulici Lesní. V tomto okamžiku se tam práce už přebírají. Do konce roku by měly být ještě hotovy chodníky a přechod na Kokořínské ulici a na Blatech, " upozornil Milan Schweigstill, místostarosta města Mělník.

Mezi stěžejní projekty, které se letos podařilo dokončit, patří například místní autobusový terminál. Najdete nové P+R parkoviště, a také se prostor celkově zmodernizoval k potřebám cestujících. Dopravní stavby zůstávají podle vedení města prioritou i do dalších let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu